Nieuwe versie PleitVRij in gebruik
De Rechten-faculteiten van de Vrije Universiteit Amsterdam, de Universiteit Utrecht en de RUG hebben onlangs een nieuwe versie van PleitVRij getest in het Reality Center van het CIT in de Smitsborg.
PleitVRij biedt rechtenstudenten de gelegenheid om in een virtuele rechtszaal te oefenen in een authentieke setting in plaats van een onderwijsruimte. Daarbij kunnen de studenten elkaar feedback geven met behulp van een app. Doel van deze manier van onderwijs geven is het bevorderen van de mondelinge (pleit)vaardigheden van studenten doordat de ervaring dichter bij de realiteit komt. De virtuele rechtszaal is gemaakt door het Visualisatieteam van het CIT en is gebaseerd op de rechtszaal in de oude rechtbank van Groningen, de oudste zittingszaal van Nederland.
Amsterdamse rechter vs. Groningse pleiter
Tijdens de pleitsessie ontmoetten de rechter van de Universiteit Utrecht en de pleiter van de RUG elkaar in een virtuele rechtzaal. Tijdens de sessie keken hun peers mee in zaal 17 van de Smitsborg en in een zaal van de Universiteit Utrecht. Door middel van zeven critera in een webapp gaven zij formatieve feedback op de pleitsessie. Nieuw element in PleitVRij2.0 is dat ook de rechter de VR-bril op kan zetten.
CIT-bijdrage
Het PleitVRij-project is begonnen als een samenwerking tussen de RUG en de VU en komt voort uit de stimuleringsregeling open en online onderwijs van het ministerie van OCW. Na de eerste succesvolle resultaten heeft de Vrije Universiteit Amsterdam ook aansluiting gezocht bij het project. Het CIT levert vanuit verschillende afdelingen van de organisatie een bijdrage aan PleitVRij.
Laatst gewijzigd: | 04 oktober 2024 12:17 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...