Docenten gezocht voor testen STEAM Materialen & Workshop
Hoe geef je leerlingen in het VO en PO de 21e eeuwse vaardigheden mee die ze nodig hebben, zoals probleemoplossend vermogen, communicatie en kritische en creatief denken? Een interdisciplinaire aanpak vanuit natuurwetenschap, technologie en wiskunde (Science, Technology, Engineering and Math, STEM) is daarin veelbelovend. Maar het toevoegen van kunst (Arts) geeft een extra dimensie. Die STEAM aanpak staat centraal in ons project STEAMitUP.
Dat idee is mooi, maar je moet dit als docent in het STE(A)M-onderwijs nog wel in de praktijk brengen. STEAMitUP helpt hierbij. Via dit Europese project zijn een e-learning platform en een toolkit heeft ontwikkeld, met Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics (STEAM) activiteiten en lesideeën voor basis- en voortgezet onderwijs. Het is een waardevolle bron van kennis, inspiratie en bruikbaar materiaal STEAM-onderwijs.
Voor de afronding van dit project zoeken wij docenten die actief willen meekijken, testen en feedback geven. In september organiseren we daarvoor een 2-delige workshop waarbij docenten het e-learning platform en de toolkit als inspiratie gebruiken om zelf aan de slag te gaan. Voorafgaand vragen wij je de materialen te verkennen en via surveys aan te geven wat je inspireert en/of nog mist.
Workshops
In Workshop 1 maak je kennis met de STEAMitUP toolkit. Tijdens Workshop 2 gaan we met elkaar (in groepjes) aan de slag om zelf een STEAM-lesplan te maken. De workshops vinden plaats op woensdag 8 en 15 september, van 15:00-17:00. Opgeven kan tot en met 7 september bij Kirsten Krans, projectleider STEAMitUP. Deelname aan deze inspirerende sessies is gratis, maar er zijn maximaal 20 plekken!
Laatst gewijzigd: | 31 augustus 2021 13:55 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...