Skip to ContentSkip to Navigation
Onderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Science LinX Science LinX nieuws

ISCOMS - Internationaal, interessant, interdisciplinair

21 juni 2016

Ieder jaar komen studenten van over de hele wereld naar het UMCG voor drie dagen vol workshops, lezingen en postersessies. Het International Student Congress of (bio)Medical Sciences is een van de belangrijkste in zijn soort. En hoewel dit congres vooral populair is onder medische studenten, is het ook zeker interessant voor biomedische studenten en andere geïnteresseerden. Science LinX verslaggever Sterre Koops ging er kijken.

ISCOMS is een congres dat, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk gefocust is op studenten. Studenten van over de hele wereld krijgen de kans om hun onderzoeken te presenteren tegenover een internationaal publiek. Daarnaast geven – vaak prominente onderzoekers, lezingen over hun eigen werk.

ISCOMS deelnemers | Foto ISCOMS
ISCOMS deelnemers | Foto ISCOMS

In de editie van 2016, eerder deze maand was een van de sprekers Stefan Hell (mede-winnaar van de Nobelprijs voor Scheikunde van 2014). Ook de Groningse hoogleraar humane genetica Cisca Wijmenga (winnaar van de Spinozaprijs 2015) stond op de sprekerslijst. Daarnaast was ook het bedrijfsleven vertegenwoordigd, via Maura Arsiero (directeur Business Development bij Second Sight Medical Products).

De lezingen zijn inspirerend voor veel studenten en geven de aanwezigen de kans om kennis te verwerven over zulke vooraanstaande biomedische onderwerpen dat die tijdens colleges vaak nog niet behandeld zijn. Naast de lezingen waren er ook tal van workshops. Studenten konden bijvoorbeeld kiezen voor het ontleden van een brein, de anatomie van het hart of werken met een ‘lab-on-a-chip’.

Dit congres is voor studenten van FWN misschien wat lastig in te plannen, colleges op het Zernike zijn niet zo eenvoudig te combineren met lezingen in het UMCG. Maar toch is dit voor iedereen met een interesse in de biomedische wetenschappen een inspirerend evenement, dat evenveel kan betekenen voor je toekomst als een bezoek aan de bèta bedrijven dagen – al zijn die meer gericht op de onderzoeksterreinen van FWN.

Laatst gewijzigd:02 mei 2019 09:18

Meer nieuws

  • 10 juni 2024

    Om een wolkenkrabber heen zwermen

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 24 mei 2024

    Lustrum 410 in beeld

    Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

  • 21 mei 2024

    Uitslag universitaire verkiezingen 2024

    De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!