Kom 10 april naar FameLab
Ongeveer vijftien jonge wetenschappers die elk in drie minuten uitleggen wat er zo fascinerend is aan hun werk. Daarbij mogen ze hulpmiddelen gebruiken, maar alleen wat ze zelf het podium op kunnen dragen. Een deskundige jury bepaalt wie de beste Stem van de Wetenschap is. Ook het publiek heeft een stem.
Dit is de formule van FameLab, een internationale wedstrijd in wetenschapscommunicatie die begon in Engeland. Daar is het inmiddels een fenomeen, Nederland doet dit jaar voor het eerst mee. Na een aftrap in Wageningen organiseert Science LinX de tweede Nederlandse voorronde. FameLab richt zich alleen op bèta-medisch onderzoek.
Die vindt plaats in de Der Aa-kerk, op de eerste dag van de For Infinity wetenschapstentoonstelling. Bezoekers van FameLab betalen 4 euro entree, zij kunnen naast de wedstrijd ook de tentoonstelling bezichtigen. Omdat de presentaties van de wetenschappers worden afgewisseld met muzikale optredens is het mogelijk later aan te schuiven of eerder weg te gaan bij FameLab.
De jury van de Groningse wedstrijd bestaat uit natuurkundige Diederik Roest, klinisch neuro-engineer Natasha Maurits en promovendus moleculaire biologie Thanasis Litsios. De presentaties zijn in het Engels.
De winnaar van de Groningse voorronde kan via de Nationale en Benelux finale doorstoten tot de internationale finale tijdens het Cheltenham Science Festival in Engeland. Voor meer informatie, zie de website van FameLab Benelux.
Tijdens For Infinity is het koor van de Der Aa-kerk ingericht als ruimte voor speciale activiteiten. Overdag is hier een opvallende 3D film te zien over milieuonderzoek, maar op donderdagavonden zijn er regelmatig verschillende activiteiten, die door de negen faculteiten van de universiteit worden georganiseerd.
Wanneer? Donderdag 10 april
Waar? Der Aa-kerk (in het koor)
Start: 19:00
Einde: 22:00
Entree: 4 euro, inclusief For Infinity tentoonstelling
Laatst gewijzigd: | 24 mei 2024 11:47 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...