Open Competitie ENW-M-subsidie voor Andrea Giuntoli
Dr. Andrea Giuntoli van het Zernike Institute for Advanced Materials heeft een Open Competitie ENW-M-subsidie ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Giuntoli ontvangt een M1-subsidie subsidie ter waarde van 350.000 euro voor zijn project ‘ Betere ultra‐zachte elastomeren door beheersing van defecten’.
M-subsidies zijn bedoeld voor innovatief, kwalitatief hoogwaardig fundamenteel onderzoek en/of studies met wetenschappelijke urgentie.
Betere ultra‐zachte elastomeren door beheersing van defecten | dr. Andrea Giuntoli (Zernike Institute for Advanced Materials)
Defecten in materialen zijn niet alleen onvermijdelijk, ze kunnen ook slim worden ingezet om mechanische eigenschappen te verbeteren. Dit project is geïnspireerd op deze gedachtengang voor een nieuwe klasse van ultra-zacht rubber bestaande uit een ge-crosslinkt netwerk van bottlebrush (flessenrager) polymeren. Deze materialen bevatten imperfecties op diverse lenteschalen, maar het is niet bekend hoe deze verscheidenheid invloed heeft op de uiteindelijke materiaaleigenschappen. Met defect engineering als einddoel, worden in dit project diverse grootschalige computer simulaties gebruikt, die aangevuld met machine learning algoritmes inzicht gaan verschaffen in de rol van multischaal defecten op de mechanische eigenschappen van bottlebrush polymere netwerken.
NWO Open Competitie ENW-M
M-subsidies zijn bedoeld voor het realiseren van nieuwsgierigheidsgedreven, fundamenteel onderzoek van hoge kwaliteit en/of wetenschappelijke urgentie. De subsidie biedt onderzoekers de mogelijkheid om creatieve en risicovolle ideeën uit te werken en wetenschappelijke innovaties te realiseren die de basis kunnen vormen voor de onderzoeksthema's van de toekomst.
Laatst gewijzigd: | 24 augustus 2023 09:57 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...