Marleen Kamperman wint KNCV Publieksprijs
Marleen Kamperman heeft gisteravond de KNCV Publieksprijs gewonnen. De bijbehorende prijs, de Van Marumpenning, werd uitgereikt door Jan van Maarseveen, de winnaar van 2016. De KNCV Publieksprijs wordt toegekend aan een chemicus die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en betekenis van de chemie voor de maatschappij. Kamperman nam de prijs in ontvangst tijdens de Avond van de Chemie, het jaarlijkse feest dat de chemische beroepsvereniging organiseert voor haar leden.
Behalve onderzoeker, is Kamperman een inspirerende docent en betrokken bij vele outreach-activiteiten. Zo is ze initiatiefnemer van ‘Kennis op straat’, een programma waarin wetenschappers aan een breed publiek vertellen over hun onderzoek. Ook is Kamperman mede-organisator van het succesvolle Science Café in Wageningen, en betrokken bij activiteiten voor kinderen op de basisschool. In 2017 won Kamperman de Nationale Wetenschapsquiz.
Door haar gedrevenheid en haar inspirerende manier van vertellen, weet ze vele volwassenen en kinderen enthousiast te maken voor de chemie. De jury noemde haar een rolmodel voor veel jonge mensen die een studie of een carrière in de chemie overwegen. Met dit enthousiastme wist ze uiteindelijk de andere genomineerden, Jos van den Broek en Ernst Homburg, achter zicht te laten. Marleen Kamperman is verbonden aan de Universiteit Groningen.
bron: https://www.kncv.nl/k/n1110/news/view/141674/878/marleen-kamperman-wint-kncv-publieksprijs.html
Laatst gewijzigd: | 21 februari 2020 16:03 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...