Skip to ContentSkip to Navigation
Onderzoek Open Science

Nieuwe aflevering voor podcast 'Open Science Bites' met Mira Buist-Zhuk

10 juli 2023

Duik in de fascinerende wereld van open science met de nieuwe podcast "Open Science Bites" van de Rijksuniversiteit Groningen. Academici vertellen over de weg die zij afleggen om meer open te zijn in hun onderzoek en onderwijs, met de bijbehorende uitdagingen en kansen.

Afleveringen van 10 minuten

Een serie van korte afleveringen richt zich op één specifiek onderwerp binnen open science. Elke aflevering duurt niet langer dan 10 minuten en bevat een verhaal van een RUG-academicus over diens inspanningen om meer open te zijn.

Open Science Bites - The UG Open Science Podcast
Open Science Bites - The UG Open Science Podcast
Drie visies op open onderwijs

In seizoen 1 staat het onderwerp 'open onderwijs' centraal. RUG-onderzoekers Anoek Sluiter-Oerlemans (Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen), Sander van Lanen (Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen) en Rashid Gabdulhakov (Faculteit der Letteren) delen hun ervaringen.

Aflevering 4: Aan de slag met open educational resources (Mira Buist-Zhuk)

Mira Buist-Zhuk is academisch informatiespecialist bij de Universiteitsbibliotheek Groningen en gespecialiseerd in open leermaterialen. In deze aflevering deelt ze tips en adviezen voor docenten om aan de slag te gaan met open educational resources. Beluister de aflevering en leer hoe je open educational resources kunt gebruiken, creëren, delen en er je voordeel mee kunt doen.

Of je nu onderzoeker, docent, student of gewoon geïnteresseerd bent in de wereld van onderzoek, deze podcast is voor jou. Ga mee op reis in de spannende en snel veranderende wereld van open wetenschap.

Open Science Bites wordt geproduceerd door de Universiteitsbibliotheek Groningen, met technische ondersteuning van Wim Brons. De podcast is onderdeel van het Open Science Programma.

Laatst gewijzigd:13 juli 2023 16:42
View this page in: English

Meer nieuws

  • 16 december 2024

    Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’

    Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.

  • 10 juni 2024

    Om een wolkenkrabber heen zwermen

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 24 mei 2024

    Lustrum 410 in beeld

    Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024