Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculty of Science and Engineering Our Research CogniGron

TechTalks050: Brain inspired computing

21 maart 2019

De ontwikkelingen op het terrein van de computerbreinen of breincomputer roept bij veel mensen verbazing en fascinatie op. Hoe ziet de toekomst er straks uit? Worden computers steeds slimmer? Kunnen de muis en het toetsenbord straks naar het museum? Tijdens deze eerste bijeenkomst vertellen twee sprekers over hun bijdrage aan deze nieuwe technologieën.

Wetenschapper Niels Taatgen (Rijksuniversiteit Groningen) doet onderzoek naar de volgende generatie computers die niet gebaseerd zal zijn op silicium chips, maar op nieuwe materialen geïnspireerd op het menselijk brein. Worden deze computers hiermee menselijker? Niels werkt aan deze vragen bij het centrum CogniGron van de Rijksuniversiteit Groningen.

Game designer Jan Jonk (GainPlay, Utrecht) ontwikkelt computerspellen die bestuurd worden door hersenactiviteiten. Brain Computer Interfaces (BCI) zijn ontwikkeld in de medische wetenschap maar worden steeds meer ingezet voor een breder publiek. Jan vertelt uit de praktijk van het Utrechtse bedrijf GainPlay hoe BCI gebruikt worden.

Programma (voertaal NL)
19.00 uur            Inloop met koffie en thee
19.30 uur            Opening door onze host Rian van Diedenhoven
19.40 uur            TechTalks050 met Niels Taatgen en Jan Jonk
21.00 uur            Tijd voor vragen en discussie

21.30 uur            Borrel  

Tickets beschikbaar op dotgroningen.nl


Over TechTalks050
De opzet van TechTalks050 is simpel: een wetenschapper en iemand uit de praktijk presenteren een actueel onderwerp op het gebied van digitale technologie, innovatie en/of trends. Voor ondernemers, professionals, beleidsmakers in de digitale wereld. Met aansluitend een netwerkborrel voor Groningen en wijde omtrek.

Elke zes weken in DOT, georganiseerd door het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen. Ga voor meer informatie, de komende onderwerpen naar de website en geef je op voor de mailinglist: www.rug.nl/TechTalks050

Laatst gewijzigd:06 januari 2023 15:36
View this page in: English

Meer nieuws

  • 24 mei 2024

    Lustrum 410 in beeld

    Lustrum 410 in beeld: Een fotoverslag van het lustrum 2024

  • 21 mei 2024

    Uitslag universitaire verkiezingen 2024

    De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!

  • 13 mei 2024

    Moleculen stilzetten

    In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.