Associate Professor Sanderine Nonhebel was bij het Nationale Protein Debat
De Nederlandse overheid streeft naar een verschuiving in het Nederlandse consumptiepatroon naar meer plantaardige eiwitten, vanwege de volksgezondheid en het milieu.
Drie gastcolumnisten trapten af: Gerda Feunekes (Voedingscentrum), Sanderine Nonhebel (RUG) en Thea Smit (Vion ) deelden vanuit hun eigen verantwoordelijkheid, vakgebied en expertise hun visie op de eiwitbalans. Volgens Feunekes moeten Nederlanders hun porties vlees terugbrengen van 38 naar 25 kg per hoofd van de bevolking. Ook pleitte ze voor meer verse en minder bewerkte producten op het bord.
Universitair hoofddocent Sanderine Nonhebel van de RUG liet de gasten in het COV Meat Café weten dat de stikstofcrisis nog maar het begin is. De vee- en vleessector staan de komende tien jaar voor grotere uitdagingen: de kwaliteit van het oppervlaktewater, de bodemdaling in veenweidegebieden en de uitstoot van broeikasgassen. Nonhebel moedigt de sectoren aan om deze problemen proactief aan te pakken. De overheid heeft immers de gewoonte om pas op het laatste moment in te grijpen en dan paniekvoetbal te spelen ten koste van veel bedrijven. Lees het artikel
Afbeelding: het Nationale Proteine Debat
Laatst gewijzigd: | 02 maart 2023 11:18 |
Meer nieuws
-
21 mei 2024
Uitslag universitaire verkiezingen 2024
De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!
-
13 mei 2024
Moleculen stilzetten
In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.