Associate Professor Sanderine Nonhebel was bij het Nationale Protein Debat
De Nederlandse overheid streeft naar een verschuiving in het Nederlandse consumptiepatroon naar meer plantaardige eiwitten, vanwege de volksgezondheid en het milieu.
Drie gastcolumnisten trapten af: Gerda Feunekes (Voedingscentrum), Sanderine Nonhebel (RUG) en Thea Smit (Vion ) deelden vanuit hun eigen verantwoordelijkheid, vakgebied en expertise hun visie op de eiwitbalans. Volgens Feunekes moeten Nederlanders hun porties vlees terugbrengen van 38 naar 25 kg per hoofd van de bevolking. Ook pleitte ze voor meer verse en minder bewerkte producten op het bord.
Universitair hoofddocent Sanderine Nonhebel van de RUG liet de gasten in het COV Meat Café weten dat de stikstofcrisis nog maar het begin is. De vee- en vleessector staan de komende tien jaar voor grotere uitdagingen: de kwaliteit van het oppervlaktewater, de bodemdaling in veenweidegebieden en de uitstoot van broeikasgassen. Nonhebel moedigt de sectoren aan om deze problemen proactief aan te pakken. De overheid heeft immers de gewoonte om pas op het laatste moment in te grijpen en dan paniekvoetbal te spelen ten koste van veel bedrijven. Lees het artikel
Afbeelding: het Nationale Proteine Debat
Laatst gewijzigd: | 02 maart 2023 11:18 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...