Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Rechtsgeleerdheid Onderzoek Beurzen, prijzen en subsidies Consortiumprojecten

TReSPAsS-ETN

Biometrische herkenningstechnologie heeft een revolutie teweeggebracht in traditionele persoonsherkenningstechnologieën die vertrouwen op tokens of wachtwoorden. Terwijl deze laatste verloren kunnen gaan, gestolen kunnen worden of gemakkelijk vergeten kunnen worden, vertrouwt biometrische technologie op biologische en/of gedragskenmerken om de identiteit af te leiden. Een sterke toename van cloud-toepassingen vraagt om een betere beveiliging van gedistribueerde persoonsauthenticatie met behulp van biometrie; de nieuwe Europese algemene verordening gegevensbescherming (GDPR) vereist tegelijkertijd strenge bepalingen voor privacybescherming. Helaas vormen zorgen over kwetsbaarheden op het gebied van beveiliging en privacy, in combinatie met een gebrek aan voldoende expertise om deze aan te pakken, barričres voor het Europese concurrentievermogen.

Europa heeft behoefte aan een nieuwe gemeenschap van biometrie-onderzoekers die in staat zijn de volgende generatie biometrie-technologie te innoveren om tegelijkertijd de veiligheid te beschermen en de privacy te waarborgen. Het TReSPAsS-ETN (TRaining in Secure and PrivAcy-preserving biometrics Early Training Network) project heeft veiligheidsbescherming geboden door middel van veralgemeende PAD mogelijkheden, privacybescherming bieden door middel van computationeel haalbare encryptieoplossingen en deze nieuwe technologieën inzetten in commerciële systemen in volledige overeenstemming met de nieuwe Europese GDPR wetgeving.

Het uitgebreide TReSPAsS-ETN Marie Skłodowska-Curie Early Training Network heeft specifieke technische en overdraagbare vaardigheidstrainingen, waaronder ondernemerschap, innovatie, creativiteit, management en communicatie, gekoppeld aan detacheringen naar de industrie. Het heeft een cohort van beginnende onderzoekers voortgebracht die zijn uitgerust met de noodzakelijke multidisciplinaire vaardigheden en capaciteit om de volgende generatie veilige en privacybeschermende biometrie-technologieën te innoveren.

Duur van het project

2020 - 2023

Toegekende subsidie

3.727.389 euro (waarvan 531.239 euro voor de RUG), verkregen vanuit Marie Skłodowska-Curie Innovative Training Networks (Horizon 2020)

Contactpersonen bij onze faculteit

Prof. G.P. (Jeanne) Mifsud Bonnici
Mr. M. (Melania) Tudorica

Websites met aanvullende informatie

Laatst gewijzigd:09 juli 2024 11:15
View this page in: English