Dr. Jonas Bornemann krijgt Re:constitution Fellowship toegekend
Jonas Bornemann, universitair docent Europees Recht aan onze faculteit, heeft het Re:constitution Fellowship toegekend gekregen. Hij krijgt €15.000 vanuit het fellowship om in Berlijn onderzoek te doen naar migratie.
Law and Migration
Bornemanns onderzoek richtte zich de afgelopen jaren op ontwikkelingen in het Europese constitutie- en migratierecht. Met behulp van het toegekende fellowshipbedrag gaat hij vanaf november zes maanden in het buitenland doorbrengen.
De eerste drie maanden is Bornemann te gast bij de Humboldt Universität Berlin, bij de Chair ‘Law and Migration’. Ook zal hij als associate verbonden zijn aan het Law and Society Institute Berlin. Het onderzoeksproject waar hij aan zal werken, is getiteld ‘Safety First? The Collective Securitisation of EU Migration Law and Its Implications for Migrants’.
Europees migratierecht en de implicaties daarvan
Bornemann zal de komende maanden specifiek onderzoek doen naar de manier waarop migratie steeds meer als veiligheidsuitdaging wordt afgeschilderd. Ook zal hij bestuderen hoe de Europese Unie en nationale regeringen het mogelijk maken om buitengewone maatregelen uit te voeren, zoals de Asielwet en ingevoerde grenscontroles, en welke gevolgen dit heeft voor migranten.
Re:constitution Fellowship
Re:constitution kent elk academisch jaar 20 Fellowships toe aan jonge wetenschappers en beoefenaars van het recht. De re:constitution Fellows werken aan projecten van hun eigen keuze. Het belangrijkste element van de beurs is het zogenaamde “podium” bij instellingen voor rechtswetenschap of rechtspraktijk binnen de Europese Unie.
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 30 oktober 2024 14:10 |
Meer nieuws
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?
-
20 augustus 2024
Landen aansprakelijk stellen voor cyberaanvallen nog lastig
Evgeni Moyakine onderzoekt of landen aansprakelijk kunnen worden gesteld voor cyberaanvallen door hackersgroepen. Volgens hem stelt het internationaal recht te hoge eisen aan de bewijslast.