Prestigieuze TPR-wisselleerstoel voor prof. Dorothy Gruyaert
Het Belgische tijdschrift voor privaatrecht (TPR) heeft aan prof. Dorothy Gruyaert een prestigieuze wisselleerstoel aan onze faculteit toegekend. Gedurende het academisch jaar 2022-2023 zal prof. Gruyaert verschillende colleges verzorgen voor studenten van onze faculteit en voor het Honours College.
Het Tijdschrift voor Privaatrecht kent jaarlijks twee Belgisch-Nederlandse Wisselleerstoelen toe. Om de twee jaar laat het aan Belgische academici toe om in residence college te geven in Nederland, en om de twee jaar andersom.
Prof. dr. Dorothy Gruyaert is docent bestuursrecht aan de KU Leuven. Haar onderzoek richt zich op de rol van het recht in de ontwikkeling van een duurzamere samenleving, met name de verduurzaming van de bebouwde omgeving. Het onderzoeksdomein bevindt zich op de snijlijn tussen privaatrecht en publiekrecht.
De komst van prof. Gruyaert is een mooie gelegenheid om de contacten tussen onze Faculteit en de KU Leuven te versterken, netwerken uit te breiden, wetenschappelijke raakvlakken te verkennen en om tot nieuwe wetenschappelijke inzichten te komen. Met de oprichting van de Wubbo Ockels School for Energy and Climate en de Rudolf Agricola School for Sustainable Development is duurzaamheid universiteitsbreed inter- en multidisciplinair verankerd. Met een wisselleerstoel zal prof. Gruyaert ons onderwijs op dit gebied versterken.
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 26 juli 2022 13:57 |
Meer nieuws
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?