Freek Heideman en Justin Lindeboom winnen Fulbright-beurzen
Op 8 juni is op de Amerikaanse Ambassade in Wassenaar een Fulbright-beurs uitgereikt aan Promovendus Freek Heideman en universitair docent Europees recht Justin Lindeboom voor een verblijf in de Verenigde Staten. Het Fulbright-programma is een wereldwijd programma voor studie- en onderzoeksuitwisseling tussen de Verenigde Staten en meer dan 160 landen, en stelt masterstudenten, promovendi en wetenschappers in staat een studie te volgen of onderzoek te doen aan een prestigieuze Amerikaanse universiteit.
Freek Heideman ontving een Fulbright-beurs voor promovendi. Freek gaat in het kader van zijn proefschrift over Advance Tax Rulings en Taxpayers' Rights onderzoek doen naar het Amerikaanse rulingsysteem. Daarvoor gaat hij vijf maanden naar het International Tax Program (ITP) van de New York University School of Law. Het ITP staat internationaal goed bekend in Freeks onderzoeksveld Internationaal Belastingrecht.
Justin Lindeboom ontving een Fulbright-beurs om een LL.M.-opleiding te volgen aan Harvard Law School in Cambridge, Massachusetts. Tijdens zijn masteropleiding aan Harvard zal Justin zich specialiseren in economische regulering en mededingingsrecht vanuit historisch, filosofisch en constitutioneel perspectief. Deze kennis zal hij gebruiken in zijn onderzoek naar de rechtstheoretische aspecten van Europees en Amerikaans mededingingsrecht. Op Harvard zal Justin tevens actief zijn als Editor van de Harvard Journal of International Law en als Academic Events Chair en lid van de Executive Board van de Harvard European Law Association.
Tijdens de uitreiking sprak onder andere Trix Mulder, promovenda aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid, over haar ervaringen tijdens haar onderzoek aan de University of Maryland in Baltimore, waarvoor zij in 2019 een Fulbright-beurs ontving.
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 11 juni 2021 16:12 |
Meer nieuws
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?