Benedikt Schmitz ontvangt subsidie voor organisatie Nederlands- en Afrikaanstalig congres
Tweedejaarspromovendus Benedikt Schmitz kreeg samen met jonge onderzoekers uit België (Michiel Poesen, KU Leuven) en Zuid-Afrika (Robin Cupido, Universiteit van Kaapstad) een subsidie toegekend voor het organiseren van een Nederlands- en Afrikaanstalig congres. De subsidie, ter hoogte van 3000 euro, is afkomstig van het Belgische Tijdschrift voor Privaatrecht en richt zich erop om 'de samenwerking tussen verschillende faculteiten uit de diverse regio's in het Nederlandstalige rechtsgebied verder te stimuleren’.
Het thema van het congres luidt: 'De balans opmaken. De bescherming van economisch en sociaal zwakkere partijen in het Zuid-Afrikaanse, Nederlandse, Belgische en Europese internationaal privaatrecht.' Het congres zal plaatsvinden tijdens het academisch jaar 2021/22.
Schmitz: ‘Dit congres onderzoekt de positie van economisch en sociaal zwakkere partijen in privaatrechtelijke rechtsverhoudingen met een grensoverschrijdend element. In het bijzonder zullen de rechtsstelsels van het internationaal privaatrecht in kaart worden gebracht en worden geanalyseerd. Hierbij gaat het vooral om de vraag waar zwakkere partijen hun rechten kunnen afdwingen tegenover sterkere tegenpartijen (vaak multinationals) en op welk rechtsstelsel zij zich kunnen beroepen. Dit congres heeft tot doel de kloof tussen materieel recht en ipr te overbruggen, een kloof die jammer genoeg nog steeds bestaat’.
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 17 augustus 2021 10:25 |
Meer nieuws
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?