Wilbert Kolkman nieuwe decaan Faculteit Rechtsgeleerdheid
Het College van Bestuur van de RUG heeft prof. Wilbert Kolkman per 1 oktober 2020 benoemd tot nieuwe decaan van de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Het faculteitsbestuur is bijzonder verheugd met de benoeming en kijkt uit naar de samenwerking. Kolkman volgt prof. Jan Berend Wezeman op die, na een periode van tien jaar als decaan te hebben gewerkt, als hoogleraar Handelsrecht en Ondernemingsrecht zijn inzet voor de faculteit zal voortzetten.
Kolkman, hoogleraar Algemene Rechtswetenschap en Familievermogensrecht, werkt sinds 2000 bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen. Van 2006 tot 2017 was hij hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder Notarieel recht. Vanaf 2017 bekleedt hij de leerstoel Algemene Rechtswetenschap en Familievermogensrecht. Zijn onderzoek richt zich met name op het familievermogensrecht, in Nederland en in Europa. Op onderwijsgebied won hij diverse prijzen en deed hij ruime ervaring op in het buitenland: hij doceerde onder meer in Indonesië, China, Tsjechië, België en Canada. Sinds 2017 was hij ook voorzitter van de vakgroep Algemene Rechtswetenschap en Rechtsgeschiedenis.
Kolkman: “Een aantal mooie uitdagingen staat voor de deur. Het door corona opgeschudde onderwijslandschap zal opnieuw vorm krijgen. Ik wil voorkomen dat dit leidt tot overbelasting van de staf en onderbedeling van de studenten. Er bestaan daarnaast grote kansen voor samenwerking op onderzoeksgebied, zowel binnen de faculteit als tussen faculteiten. Ik kijk er zeer naar uit om deze uitdagingen aan te gaan.”
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 29 september 2020 13:24 |
Meer nieuws
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?