RUG-hoogleraren monitoren ontwikkeling van de markt voor fosfaatrechten
Om te voldoen aan de Europese Nitraatrichtlijn heeft Nederland per 1 januari 2018 een stelsel van fosfaatrechten ingevoerd. Dit houdt in dat een melkveehouder aan het einde van het jaar over voldoende fosfaatrechten moet beschikken voor de op het bedrijf met melkvee geproduceerde hoeveelheid dierlijke meststoffen. Deze fosfaatrechten zijn verhandelbaar.
Omdat er zorgen zijn over de ontwikkeling van deze pas ingestelde markt voor fosfaatrechten, heeft de Minister van LNV verzocht om deze markt te monitoren. RUG-hoogleraren Hans Vedder (economisch recht) en Marco Haan (industriële organisatie) zullen deze monitoringtaak vervullen. Zij brengen een halfjaarlijks rapport uit aan het ministerie en zullen ook specifieke signalen uit de markt onderzoeken.
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 03 maart 2022 09:42 |
Meer nieuws
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?