Promovenda Astrid Voorwinden ontvangt Sustainable Society PhD Grant 2019
Voor haar onderzoeksvoorstel 'Technology and the Privatization of Public Values in Smart Cities' ontving promovenda Astrid Voorwinden op donderdag 10 oktober de (European) Sustainable Society PhD Grant 2019.
Voorwinden: 'Ter vervolg van het succes van het label "smart city" doe ik onderzoek naar het waarborgen van publieke waarden in de publiek-private samenwerking die plaatsvindt rond technologie in "slimme" steden. Gemeenten in de hele wereld contracteren met private partijen om de nieuwste technologie te gebruiken in hun bestuur. Dit betreft gebieden die traditioneel bij de overheid horen, zoals openbare orde en diensten. Ik doe onderzoek in vier Europese steden naar publiek-private samenwerking op het gebied van technologie, en in het bijzonder hoe er door beide partijen om wordt gegaan met publieke waarden in deze samenwerking (transparantie, verantwoording en gelijke behandeling).
Sustainable Society PhD Grant
Om jonge onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen aan te moedigen om aan maatschappelijke vraagstukken te werken, wordt door Sustainable Society een Europese en intercontinentale subsidie aangeboden. Promovendi die vóór 15 september hun subsidievoorstel hebben ingediend, zijn beoordeeld door een onafhankelijke jury. In totaal zijn 8 winnaars geselecteerd. Een aantal winnaars presenteerden hun onderzoek op 10 oktober tijdens de PhD Grant Ceremony. Tijdens deze ceremonie zijn niet alleen de beurzen overhandigd, maar is ook een publieksprijs uitgereikt aan Elizabeth Revai Mudzimu. Deze bonusprijs van 1.000 euro mag ingezet worden voor het visualeren van het onderzoek in samenwerking met een professioneel ontwerper. Het doel is om de zichtbaarheid en de impact van het betreffende onderzoek hiermee te vergroten en te stimuleren.
De jury ontving meer dan 50 voorstellen, allen nauw verbonden met de 'Sustainable Society' thema's. De geselecteerde voorstellen toonden de meest expliciete bijdrage aan regionale en globale maatschappelijke vraagstukken.
Laatst gewijzigd: | 13 juni 2023 11:48 |
Meer nieuws
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?