Scriptieprijs van de Nederlandse Vereniging voor Energierecht toegekend aan Dinand Drankier
Tijdens de bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging voor Energierecht (NeVER) op het Benelux secretariaat in Brussel op 24 November 2017, heeft Dinand Drankier de Scriptieprijs van de NeVER ontvangen.
Drankier, die momenteel als onderzoeker verbonden is aan het Groningen Centre of Energy Law, schreef zijn masterscriptie Bridging the Acceptance and Finance Gap in Wind Energy Development: Crowdfunding as the Panacea? binnen het LLM-programma Energy & Climate Law aan de RUG. Zijn scriptie behandelt de juridische mogelijkheden en barrières voor het gebruik van crowdfunding als een participatie- en een financieringsmechanisme voor windenergieprojecten.
De jury kenmerkte de scriptie als een intellectueel avontuur, waarbij de auteur de lezer meeneemt op een tocht naar het onbekende. Drankier werd geprezen voor de creativiteit en innovatieve inhoud van zijn scriptie, alsmede voor zijn duidelijke en beknopte schrijfstijl. Na de uitreikingsceremonie, presenteerde Drankier de inhoud van zijn scriptie aan de aanwezige leden van de NeVER en besprak met hen de toekomst van crowdfunding in de energietransitie.
Een verkorte versie van de scriptie verschijnt begin 2018 als een artikel in het Nederlands Tijdschrift voor Energierecht.
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 19 januari 2024 08:05 |
Meer nieuws
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?
-
20 augustus 2024
Landen aansprakelijk stellen voor cyberaanvallen nog lastig
Evgeni Moyakine onderzoekt of landen aansprakelijk kunnen worden gesteld voor cyberaanvallen door hackersgroepen. Volgens hem stelt het internationaal recht te hoge eisen aan de bewijslast.