Annalies Outhuijse winnares Scriptieprijs SRG 2015
Gisteren werd in de gezellige ambiance van café Wolthoorn voor de 5e keer de Scriptieprijs SRG uitgereikt. 5 finalisten wachtten vol spanning op de uitslag, tot het moment van de uitreiking was nog niet bekend wie de scriptieprijs had gewonnen.
Na een introductie van bestuurslid Hans ter Haar nam juryvoorzitter mr Albertjan Tollenaar het woord. Alle 5 de kandidaten passeerden de revue, waarna de winnaar bekend werd gemaakt:
Annalies Outhuijse - De introductie van private partijen in het bouwtoezicht.
De jury was onder de indruk van de rijkdom aan bronnen, de creativiteit van de methodes die gebruikt zijn (analyse van pilots, voorbeelden uit het buitenland). Daarbij toont de student haar nieuwsgierigheid door interviews te houden en daardoor haar onderzoek te verrijken met enig inzicht in hoe bouwtoezicht in de praktijk werkt. De jury is er al met al van overtuigd dat de student in haar scriptie laat zien ‘grip’ te hebben op de materie en te weten waar ze het over heeft.
De Scriptieprijs wordt jaarlijks uitgereikt voor de beste master- of doctoraalscriptie binnen de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 19 januari 2024 09:03 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Liekuut | Alette Smeulers: ‘Schending van mensenrechten gaat óók over ons’
'Mensenrechten zijn niet politiek, maar we maken wel op politieke basis de keuze om ons wel of niet uit te spreken: wél tegen Rusland, niet tegen Israël.’ Dat is gevaarlijk, zegt Alette Smeulers, hoogleraar internationale misdrijven. ‘Als we toestaan...
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?