Wendy Schrama benoemd tot hoogleraar Personen-, familie- en jeugdrecht
Mr. Wendy Schrama is per 1 augustus 2012 aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid benoemd tot bijzonder hoogleraar Personen-, familie- en jeugdrecht, vanwege de Stichting Personen-, familie- en jeugdrecht. De leerstoel is ondergebracht bij de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.
De maatschappelijke betekenis van dit brede rechtsgebied is groot. Het bestrijkt onderwerpen als echtscheiding, huwelijk en huwelijksvermogensrecht, alimentatie, afstammingsrecht en ouderlijk gezag, pleeg- en stiefouderschap, naamrecht, ongehuwd samenleven, meerderjarigenbescherming en het daarbij relevante procesrecht.
Wendy Schrama (Helmond, 1973) studeerde in 1997 cum laude af aan de Universiteit Utrecht, alwaar ze in 2004 promoveerde op een dissertatie getiteld 'De niet-huwelijkse samenleving in het Nederlandse en Duitse recht'. Hiervoor ontving ze de Nederlands-Duitse Juristenprijs 2005.
Schrama is thans werkzaam als senior onderzoeker bij het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatie Centrum, alwaar ze empirisch-juridisch onderzoek op het terrein van het civiele recht aanstuurt en verricht. Tevens is zij honorair universitair hoofddocent bij UCERF, Molengraaff Instituut voor Privaatrecht, Universiteit Utrecht. Eerder was zij daar werkzaam als docent/onderzoeker bij de sectie internationaal privaatrecht, rechtsvergelijking en familierecht en als universitair hoofddocent familierecht. In 2009-2010 was zij als tijdelijk gasthoogleraar op de TPR-leerstoel verbonden aan de Universiteit van Antwerpen.
Meer informatie over Wendy Schrama
Laatst gewijzigd: | 22 januari 2024 08:40 |
Meer nieuws
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
09 oktober 2024
Het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken automatiseren met behulp van AI
Kan het afnemen van getuigenverklaringen in strafzaken worden geautomatiseerd met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)? De Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Capgemini Nederland en Scotty AI hebben vandaag een letter of intent getekend om...
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?