Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Olha Cherednychenko benoemd tot hoogleraar Europees privaatrecht en rechtsvergelijking

01 februari 2012
Olha Cherednychenko
Olha Cherednychenko

Olha Cherednychenko (Kiev, 1978) is per 1 februari 2012 bij de Faculteit Rechtsgeleerdheid benoemd tot adjunct-hoogleraar Europees privaatrecht en rechtsvergelijking, in het kader van het Rosalind Franklin Fellowship Programme.

Cherednychenko heeft na de afronding van haar rechtenstudie in Kiev (in 2000; met de hoogste onderscheiding) International and European Law gestudeerd aan de Universiteit Utrecht, waar ze magna cum laude afstudeerde. In Utrecht promoveerde ze in 2007 op het zeer goed ontvangen proefschrift ‘Fundamental rights, contract law and the protection of the weaker party’.

Vervolgens werkte ze met een driejarige onderzoeksbeurs voor talentvolle onderzoekers aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Daarnaast deed ze als visiting scholar onderzoek in Londen en Florence. Tot voor kort werkte ze als universitair docent bij de afdeling privaatrecht van de VU.

Contact: profielpagina Olha Cherednychenko

Laatst gewijzigd:22 januari 2024 08:33
View this page in: English

Meer nieuws

  • 01 juli 2024

    Collectieve quizzes om kennisbehoud te verbeteren

    Nina Mileva, Universitair docent Publiek Internationaal Recht, vertelt over haar lesmethode gebaseerd op een korte herhalingsquiz, genaamd de 'Quick Review Quiz'

  • 18 juni 2024

    Onderzoekers maken demonstratierecht voor iedereen helder

    Wat houdt het recht om te demonstreren precies in? Wat mag en moet de overheid bij demonstraties doen, en welke rechten en plichten hebben demonstranten? Demonstratie-expert Berend Roorda krijgt vrijwel dagelijks vragen over dit onderwerp. Met een...

  • 17 juni 2024

    De Young Academy Groningen verwelkomt zeven nieuwe leden

    Na de zomer verwelkomt de Young Academy Groningen opnieuw zeven nieuwe leden. Hun onderzoek bestrijkt een breed scala van onderwerpen, variërend van spraaktechnologie tot de filosofie van ethiek en politiek en de polymeerchemie.