Diephuis wint Utrechtse en Nederlands-Vlaamse pleitwedstrijden
Nadat het team van civielrechtelijke studievereniging Diephuis op 26 maart 2010 de Utrechtse Pleitkampioenschappen wonnen, behaalden ze op 21 april ook nog eens de eerste plaats tijdens de Nederlands-Vlaamse Pleitcompetitie.
Op 26 maart jl. behaalde het pleitteam van Diephuis, bestaande uit Marleen van Mourik, Selmer Bergsma, Rémon Poelman en Sep van den Berg, de eerste plaats tijdens de Utrechtse Pleitkampioenschappen. Tijdens deze dag namen zij het op tegen verschillende teams uit Utrecht en de rest van Nederland. De pleiters wisten met hun presentatievaardigheden, overtuigingskracht en inhoudelijke en gestructureerde pleidooien indruk te maken op een professionele jury, bestaande uit rechters, advocaten en wetenschappers.
Vervolgens bereikte het team van Diephuis op 21 april jl. ook een geweldige eerste plaats tijdens de Nederlands-Vlaamse Pleitcompetitie. Selmer Bergsma en Stefan de Boer bepleitten tijdens deze dag in Leiden op enthousiaste en overtuigende wijze een aantal Europeesrechtelijke casus. Zij versloegen daarmee verschillende teams uit Nederland én België en keerden met een prachtige wisselschaal onder de arm terug in Groningen.
Laatst gewijzigd: | 22 januari 2024 09:14 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Liekuut | Alette Smeulers: ‘Schending van mensenrechten gaat óók over ons’
'Mensenrechten zijn niet politiek, maar we maken wel op politieke basis de keuze om ons wel of niet uit te spreken: wél tegen Rusland, niet tegen Israël.’ Dat is gevaarlijk, zegt Alette Smeulers, hoogleraar internationale misdrijven. ‘Als we toestaan...
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?