Wijziging naam bacheloropleidingen Nederlands Recht en Law in Europe
Met ingang van 1 september 2009 wordt de naam van twee bacheloropleidingen gewijzigd:
- Nederlands Recht wordt: Rechtsgeleerdheid
- Law in Europe wordt: European Law School
Deze wijzigingen zijn het gevolg van de invoering van het voorstel van de Commissie Reductie Aanbod Bacheloropleidingen, een commissie van het Ministerie vanOC&W en de VSNU die tot doel had het aanbod van bacheloropleidingen eenvoudiger en transparanter te maken.
De invoering van de nieuwe namen kent geen overgangsperiode voor zittende studenten: studenten die zich in september 2009 opnieuw inschrijven worden ingeschreven onder de nieuwe naam. Ook op de bullen die vanaf september 2009 worden afgegeven, wordt de nieuwe naam gebruikt.
De verplichting om de naam te wijzigingen heeft alleen betrekking op de bacheloropleidingen. Voor de masteropleidingen is die verplichting er niet en kan een instelling zelf kiezen. Het faculteitsbestuur heeft voor de masteropleidingen de volgende keuze gemaakt:
-
Nederlands Recht blijft: Nederlands Recht
-
Law in Europe wordt: European Law School
Laatst gewijzigd: | 22 januari 2024 09:43 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Liekuut | Alette Smeulers: ‘Schending van mensenrechten gaat óók over ons’
'Mensenrechten zijn niet politiek, maar we maken wel op politieke basis de keuze om ons wel of niet uit te spreken: wél tegen Rusland, niet tegen Israël.’ Dat is gevaarlijk, zegt Alette Smeulers, hoogleraar internationale misdrijven. ‘Als we toestaan...
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?