Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Rechtsgeleerdheid Actueel Agenda Congressen, symposia, lezingen Archief

Online kick-off bijeenkomst Programma Cybersecurity Noord-Nederland

Wanneer:do 28-01-2021 16:00 - 17:00
Waar:Online
csnn

Met de groeiende digitalisering in onze maatschappij neemt ook het aantal cyberaanvallen toe. Cybersecurity wordt daarmee een belangrijk onderdeel van het digitale ecosysteem. Slimme apparaten zijn vaak digitaal onveilig, software is verouderd en updates worden niet uitgevoerd. Het is niet de vraag of je wordt gehackt maar wanneer en hoe vaak. Er is dringend behoefte aan kennis op het gebied van cybersecurity. Het Programma Cybersecurity Noord-Nederland presenteert zichzelf in een live-uitzending op donderdag 28 januari om 16:00 uur.

Het Ministerie van EZK heeft de Provincie Groningen nadrukkelijk als koploper benoemd op het gebied van digitale economie en veiligheid. Onder leiding van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen werken de RUG, Hanzehogeschool Groningen, TNO, Stichting Cyber Security Centrum Noord-Nederland en Qbit samen aan het verbeteren van de digitale weerbaarheid van het mkb. Het programma richt zich zowel op de juridische als technische aspecten van cybersecurity.

Live-uitzending

Tijdens de live-uitzending op 28 januari kunnen deelnemers op een interactieve manier kennis maken met een greep uit de onderdelen van het Programma Cybersecurity Noord-Nederland. Het programma is als volgt:

  • Interview ‘1 jaar programma Cybersecurity Noord-Nederland’ met Jeanne Mifsud Bonnici (Rijksuniversiteit Groningen) en Roland Klarenbeek (Hanzehogeschool Groningen)
  • Videoboodschap van gedeputeerde IJzebrand Rijzebol (CDA) van de Provincie Groningen
  • Quiz ‘Juridische aspecten in autonoom vervoer en e-health’ door Nynke Vellinga (Rijksuniversiteit Groningen) en Jessica Hof (Hanzehogeschool Groningen)
  • Presentatie onderzoek ‘Automatisch detecteren en patchen van kwetsbaarheden in software’ door Wouter Langenkamp (TNO)
  • 'Y ou will be hacked!’ Eerste aflevering van een serie waarin Erik Rutkens, practor Digitaal Veilige Apparatuur van Noorderpoort, samen met een ethical hacker ‘live’ laat zien hoe kwetsbaar slimme apparaten zijn

Aanmelden

We nodigen jullie uit voor de (online) kick-off bijeenkomst van het programma aanwezig te zijn op 28 januari van 16 tot 17 uur.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door:

provincie groningen en gemeente groningen