Buitelaar Docent van het Jaar
Dr. Marjo Buitelaar, universitair hoofddocent in de hedendaagse Islam en op het gebied van methoden en technieken van sociaal-wetenschappelijk onderzoek, is in het academisch jaar 2006-2007 door de studenten van de facultaire opleidingen verkozen tot ‘Docent van het Jaar’.
Buitelaar verzorgt een belangrijk deel van het onderwijs in de opleiding Godsdienstwetenschap van de Faculteit der Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap. Zij doceert antropologie en moslimculturen, antropologie van de Islam en begeleidt bachelorstudenten bij hun onderzoek in de module Godsdienstwetenschap-in-actie. Met de positieve weerklank op haar colleges bij de Algemeen Vormende Vakken heeft zij ook binnen de universiteit een groter studentenpubliek bereikt dan bij de faculteit alleen.
Buitelaar is bij veel studenten van de faculteit erg geliefd. Zij geven aan dat Buitelaar met passie voor haar vakgebied les geeft. De grote mate van interactie tijdens de colleges wordt als zeer positief beoordeeld, waardoor studenten het gevoel krijgen dat zij werkelijk inbreng hebben. De docent stelt zich geïnteresseerd op en er is ruimte voor gesprek. “De inhoud van colleges is zeer aansprekend en Buitelaar slaat een goede brug tussen haar onderzoeksveld en de collegestof. Ik leer echt veel van haar”, is de vrij vertaalde mening van een aantal Buitelaar-stemmers. Een kwart van de studenten benoemde Marjo Buitelaar daarom dit collegejaar tot ‘Docent van het Jaar’!
Vanaf 1991 is Marjo Buitelaar als antropoloog verbonden aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen. Voor de publicaties en verdere activiteiten van Marjo Buitelaar, zie haar website: http://www.rug.nl/staff/m.w.buitelaar
Laatst gewijzigd: | 07 juli 2023 16:32 |
Meer nieuws
-
15 oktober 2024
Focus op zingeving en leefstijl in de psychiatrie: Oratie Rogier Hoenders
Focus op zingeving en leefstijl in de psychiatrie met nieuwe leerstoel RUG
-
09 juli 2024
Nieuwe mastertrack vanaf september 2025 in Groningen: Antropologie van Religie en Cultuur
Met trots maakt de Faculteit Religie, Cultuur en Maatschappij bekend dat het vanaf collegejaar 2025-2026 zal starten met de nieuwe mastertrack Antropologie van Religie en Cultuur. Deze masteropleiding stelt studenten in staat om vitale...
-
29 mei 2024
Europese samenwerkingsmasters behoren tot de top
Op 27 mei werd door het EACEA in Brussel gevierd dat 20 jaar geleden de eerste Erasmus Mundus Masters van start gingen.