Beleef de Nacht bij de Rijksuniversiteit Groningen
Op 29 oktober 2022 wordt de achttiende editie van de Nacht van de Nacht georganiseerd, een initiatief van de Natuur- en Milieufederaties. Het doel van de Nacht van de Nacht is om Nederland donkerder en duurzamer te maken. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd.
Open huis RUG
Ook de RUG opent haar deuren voor het publiek. In de Bernoulliborg is een uitgebreid programma voor zowel kinderen als volwassenen. Bij goed weer zullen er telescopen buiten staan, maar ook bij slecht weer is er genoeg te beleven.

Vanaf 19:00 uur zijn er rondleidingen door de Blaauw sterrenwacht, zowel in het Nederlands als in het Engels. In het mobiel planetarium kunnen bezoekers mee op reis door het universum. Voor de kinderen is er een astronomische knutselhoek.
Lezingen
Daarnaast zijn er een aantal lezingen. Altijd al willen weten waar de sterren ’s nachts zijn, hoe ver weg ze staan en of onze zon ook een ster is? Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar oud zal sterrenkundige Jeffrey Bout een lezing geven getiteld 'Sterren in het heelal'. Verder zal sterrenkundige dr. Migo Mueller meer vertellen over de ruimtetelescoop James Webb die afgelopen december de ruimte in is geschoten. Deze lezing zal in het Engels gegeven worden.
Programma
Vanaf 19:00 Rondleiding Blaauw Sterrenwacht (elk half uur - EN/NL)
Vanaf 19:00 Planetariumshow (elke drie kwartier - NL)
19:00-19:30 Kinderlezing 'Sterren in het heelal' door Jeffrey Bout (NL)
19:45-20:15 Kinderlezing 'Sterren in het heelal' door Jeffrey Bout (NL)
20:30-21:00 Lezing 'James Webb Space Telescope' door dr. Migo Mueller (EN)
21:30-22:00 Lezing 'James Webb Space Telescope' door dr. Migo Mueller (EN)
Voor de rondleidingen in de Sterrenwacht en de Planetariumshows kunt u zich (gratis) aanmelden via Nacht van de Nacht (Eventbrite). Inschrijven voor de lezingen is niet nodig.
Locatie: Bernoulliborg (Nijenborgh 9, 9747 AG Groningen)
Tijd: 19:00-23:30

Laatst gewijzigd: | 27 oktober 2022 15:57 |
Meer nieuws
-
07 april 2025
Plastic recycling: hoe kun je de koolstofatomen opnieuw gebruiken?
Wetenschappers van de RUG werken aan nieuwe manieren om plastic afval te recyclen en er nieuwe, hoogwaardige producten van te maken.
-
07 april 2025
Gratama Jubileumgift voor Marleen Kamperman en Marijke Leliveld
Prof. dr. Marleen Kamperman en Marijke Leliveld hebben EUR 100.000 ontvangen van de Gratama Stichting voor hun onderzoeksproject gericht op het produceren van biologisch textiel voor duurzame mode.
-
03 april 2025
IMChip en MimeCure in top 10 nationale Academische Startup Competitie
De startups IMChip van prof. dr. Tamalika Banerjee en MimeCure van prof. dr. Erik Frijlink en dr. Luke van der Koog zijn doorgedrongen tot de top 10 van de nationale Academische Startup Competitie.