Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Erasmus+ financiering voor Avraamidou en Azevedo

21 september 2022

Prof.dr. Lucy Avraamidou en dr. Nathalia H. Azevedo van het Institute for Science Education and Communication (ISEC) zijn coördinatoren van een project dat wordt gefinancierd door het Erasmus+ KA2 Strategic Partnership-programma van de Europese Commissie. Hun project draagt ​​de titel ‘Sustainable Mobility through STEM Education’ (SMILE). SMILE heeft als doel het bewustzijn van de uitstoot van broeikasgassen door transport te vergroten en burgers te ondersteunen bij hun verantwoordelijkheid voor duurzame mobiliteit.

Als onderdeel van het project zullen de partners een toolkit ontwikkelen met curriculummateriaal en professionele ontwikkeling voor universitaire docenten en middelbare school docenten. Met deze toolkit kunnen docenten activiteiten opzetten die verband houden met klimaatverandering, met een focus op duurzame mobiliteit. Het SMILE-consortium zal een praktische gids voor docenten, een e-learningplatform en blended learning-modules, digitale escape rooms en een trainingscurriculum ontwikkelen. Het zal dit doen door middel van een interdisciplinaire, design-based benadering van STEM-onderwijs (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Het totale budget voor het project bedraagt ​​250.000 euro. Avraamidou en Azevedo ontvangen 65.000 euro voor hun aandeel in het project. Het consortium bestaat uit partners uit Ierland, Cyprus, Portugal, Griekenland en Nederland. ISEC zal voor het project nauw samenwerken met prof. dr. Antonis Vakis (Engineering and Technology instituut Groningen – ENTEG) en leden van het Professionalization and Innovation in Education (PIE) team.

duurzame mobiliteit
duurzame mobiliteit
Laatst gewijzigd:11 juli 2023 11:52
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 juli 2024

    Slimme robots om kleinere chips te maken

    Een robotarm in een fabriek die herhaaldelijk dezelfde beweging maakt: dat is iets van het verleden, vindt Ming Cao. Wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen werken samen met hightech bedrijven om productieprocessen steeds meer autonoom te...

  • 17 juli 2024

    Veni-beurzen voor tien onderzoekers

    Aan tien onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG is een Veni-beurs van maximaal 320.000 euro toegekend. De Veni-beurzen worden jaarlijks toegekend door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk onderzoek (NWO) en zijn...

  • 15 juli 2024

    Financiering voor RUG onderzoekers uit Nationaal Groeifondsprogramma Circular Plastics NL

    Voor onderzoek naar het circulair maken van plastics ontvangen Professors Patrizio Raffa en Katja Loos samen ongeveer 1,2 miljoen euro vanuit het Nationaal Groeifondsprogramma Circular Plastics NL.