Noord-Nederland gaat down under tijdens Solar Challenge
Studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen en Noorderpoort gaan met hun eigen gebouwde zonneauto voor de eerste keer meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge (BWSC) in Australië onder de naam Top Dutch Solar Racing. In de BWSC racen studententeams met zonneauto’s zo’n 3.000 kilometer door Australië.
Noord-Nederland in de race
Naast Delft, Enschede en Eindhoven is nu ook Noord-Nederland vertegenwoordigd in deze internationale race. Wat Top Dutch Solar Racing uniek maakt, is dat het geen universiteitsteam is, maar een team met mbo-, hbo- en wo-studenten. De zonneauto wordt gebouwd in samenwerking met overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen in Noord-Nederland.
Top Dutch Solar Racing
Het team werd in februari 2017 opgericht door een groep studenten van de Hanzehogeschool met als doel een bijdrage te leveren aan innovatie en duurzaamheid en kennis te verbreden. Inmiddels bestaat het team uit 26 studenten van verschillende opleidingen die hun kennis met elkaar delen. Dagelijks werken zij aan de auto vanuit hun eigen werkplaats op het terrein van de Hanzehogeschool.
Bridgestone World Solar Challenge
De race start op 13 oktober 2019 in Darwin en eindigt in Adelaide op 20 oktober. De race voert de deelnemers van het noorden naar het zuiden, dwars door de outback van Australië. Iedere avond moeten de teams hun kamp opzetten waar ze op dat moment zijn geëindigd. Al sinds 1987 wordt deze wedstrijd gehouden.
Laatst gewijzigd: | 11 mei 2020 16:23 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...