Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy
Deze week lanceren Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie. Die ‘energytracks’ zijn door de RUG en Hanzehogeschool ontwikkeld om aan de grote vraag naar energieprofessionals van de toekomst te kunnen voldoen.
De energietransitie doet een groot beroep op nieuwe vakmensen, professionals en onderzoekers die vanuit alle vakgebieden, dus voorbij techniek en engineering, - een duurzame toekomst kunnen invullen. Te denken valt aan energierecht, gedragswetenschappen, economie, architectuur, IT – alles raakt aan de energietransitie. In Groningen wordt die nieuwe kennis ingebracht in het onderwijs en in ruime mate aangeboden. De promotiecampagne richt zich in eerste instantie op de huidige Groningse studenten, maar kan ook een wegwijzer zijn voor studenten van elders en studiekiezers.
Van kolen naar gas naar …
Het is logisch dat zich in Groningen en omliggende regio, de energy valley van Nederland, de kennis van energie en energietransitie concentreert. Hier ontstond de vorige energietransitie: die van kolen naar gas. Dat heeft naast de huidige problemen, ook veel kennis en vakmanschap opgeleverd. De Faculteit Rechtsgeleerdheid van de RUG is bijvoorbeeld een wereldwijd erkende autoriteit in energierecht. Die kennis en ervaring wordt nu ingezet voor de nieuwe energietransitie en is een speerpunt in het onderzoek en onderwijs van de Groningse kennisinstellingen.
Fiets
De komende weken is de campagnekreet ‘Choose wisely, follow energy’ te zien op de fietsroute van het centrum naar de Zernike Campus en online op onder meer Facebook en Instagram. Ook is er een speciale campagnesite: www.followenergy.nl
Laatst gewijzigd: | 02 september 2021 13:35 |
Meer nieuws
-
15 november 2024
Faculteit Economie en Bedrijfskunde en De Nederlandsche Bank lanceren de "Klaas Knot Lezing"
De Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit Groningen en De Nederlandsche Bank (DNB) zijn verheugd om de nieuwe jaarlijkse "Klaas Knot Lezing" over (internationaal) economisch beleid aan te kondigen.
-
13 november 2024
Kunnen we op deze planeet leven zonder hem te vernietigen?
Hoeveel land, water of andere hulpbronnen kost onze levensstijl precies? En hoe kunnen we dit aanpassen, zodat we binnen de grenzen blijven van wat de aarde ons kan geven?
-
13 november 2024
Emergentie-onderzoek in de kosmologie ontvangt NWA-ORC-subsidie
Emergentie in de kosmologie - Het doel van het onderzoek is oa te begrijpen hoe ruimte, tijd, zwaartekracht en het universum uit bijna niets lijken te ontstaan. Meer informatie hierover in het nieuwsbericht.