Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Henderien Steenbeek spreekt over talent op lente-symposium Inter-Psy

08 maart 2016

Henderien Steenbeek is een van de hoofdsprekers tijdens het jaarlijkse Lente Symposium van GGZ-instelling INTER-PSY op 16 maart as. in Groningen. Het thema van dit jaar: GGZ en Talent. Steenbeek is universitair hoofddocent bij de afdeling Ontwikkelingspsychologie en nauw betrokken bij de nieuwe internationale mastertrack Talent Development and Creativity die in september 2016 van start zal gaan. Daarnaast is zij is als lector Leren & Gedrag (Talent & Kracht) verbonden aan de Hanzehogeschool Groningen. De titel van haar lezing is “Talent creëert talent”.

Over het thema GGZ en Talent

Talent is het vermogen om iets heel goed te kunnen. Iedereen heeft van nature een specifieke aanleg. Maar met alleen aanleg kom je meestal niet tot prestaties. Ook persoonlijkheidskenmerken en omgevingsfactoren spelen een grote rol om talent zichtbaar te maken. Wat verstaan we precies onder talent? Welke handvatten zijn er vanuit de wetenschap/de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en het onderwijs om talent te herkennen, te stimuleren en te ontwikkelen? Tijdens het Lente Symposium gaat het over het talent van de patiënt, talentontwikkeling en talent onder zorgprofessionals.

Het symposium vindt plaats op 16 maart, van 12.00 tot 17.00 uur in MartiniPlaza in Groningen. Doelgroep: POH-GGZ, huisartsen, (school‐/studenten)psychologen, gezondheidszorg‐ en klinisch psychologen, orthopedagogen, (K&J)psychiaters, bedrijfsartsen, jeugdwerkers, MKD‐medewerkers, maatschappelijk werkers en beleidsmakers.

Het programma staat op: http://www.inter-psy.nl/lente-symposium-2016-ggz-en-talent/

Over de master Talent Development and Creativity

Laatst gewijzigd:20 juni 2024 07:56

Meer nieuws

  • 15 juli 2024

    12 miljoen euro voor onderzoek naar impact groene waterstof

    Een consortium dat onderzoek doet naar de sociaaleconomische impact van waterstof met onder andere onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen heeft 12 miljoen euro toegekend gekregen van wetenschapsfinancier NWO.

  • 11 juli 2024

    Toegewijde docent en mentor gedecoreerd

    Op donderdag 11 juli 2024 is José Heesink met pensioen gegaan. Tijdens haar afscheid ontving ze een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Groningen.

  • 27 juni 2024

    Oefenen met VR-kleuterklas wint Nederlandse Onderwijspremie 2024

    Het project ‘De Klas op Orde met Virtual Reality’ van de Rijksuniversiteit Groningen heeft de Nederlandse Onderwijspremie 2024 gewonnen. Het project, een samenwerking van onder andere Jolien Mouw, universitair docent Onderwijswetenschappen, en het...