Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Veni-subsidies voor Klaske Glashouwer en Gert Stulp

27 juli 2015

Twee onderzoekers van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen ontvangen dit jaar een Veni-subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De subsidies zijn bestemd voor jonge, pas gepromoveerde wetenschappers met een opvallend en origineel talent voor vernieuwend onderzoek. In totaal ontvingen 21 onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen een Veni-subsidie van maximaal 250.000 euro over een periode van drie jaar.

De twee Veni-subsidie voor de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen:

  • Te ‘dik’ om te eten
    Dr. K.A. (Klaske) Glashouwer (v), RUG – Klinische Psychologie
    Anorexia nervosa patiënten eten te weinig en zijn vaak ontevreden met hun lichaam. Ik onderzoek een nieuwe behandeling voor lichaamsontevredenheid bij mensen met anorexia. Op basis hiervan zal ik testen óf en hóe lichaamsontevredenheid leidt tot voedselrestrictie.

  • Spreading Fertile Ideas - Social Network Influences on Having Children
    Dr. G. (Gert) Stulp (m), RUG - Sociologie
    De sterke daling van het geboortecijfer in de 20e eeuw is vermoedelijk mede te verklaren door de invloed van sociale interacties. Het voorstel beoogt langlopende dataverzameling van netwerken en kinderkeuzes in twee populaties met sterk verschillende geboortecijfers. Recent ontwikkelde analysemethoden worden gebruikt om mogelijke netwerkinvloeden op kinderkeuze aan te tonen.
Laatst gewijzigd:20 juni 2024 08:20
View this page in: English

Meer nieuws

  • 17 december 2024

    Autisme bij vrouwen: camoufleren eist zijn tol

    Vrouwen met autisme krijgen vaak later een diagnose dan mannen. Onderzoeker Yvonne Groen ontwikkelde samen met haar collega’s een screeningsinstrument om de diagnose te vergemakkelijken.

  • 26 november 2024

    De angst om te eten

    Renate Neimeijer doet onderzoek naar eetstoornissen bij kinderen en jongeren. Haar lopende onderzoek richt zich op de vermijdende en restrictieve voedselinname stoornis ARFID.

  • 05 november 2024

    Hebben ouders invloed op de roze of grijze bril van hun kinderen?

    Hoe ontstaat een positieve blik eigenlijk? In hoeverre is opvoeding hierbij van belang? En welke rol speelt optimisme eigenlijk in het dagelijks leven van ouders en kinderen? Charlotte Vrijen probeert een antwoord te vinden op deze vragen. Ze doet...