Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Studieprijs 2015 voor Felix Schirmann

02 maart 2015
Felix Schirmann
Felix Schirmann

Psycholoog Felix Schirmann heeft de Studieprijs 2015 gewonnen voor zijn proefschrift: The Good, the Bad, and the Brain: Theory and History of the Neuroscience of Morality. De Studieprijzen worden jaarlijks toegekend door de Stichting Praemium Erasmianum voor bijzondere dissertaties op het gebied van de geesteswetenschappen en de sociale wetenschappen. De prijs bestaat uit een bedrag van € 3.000 en een oorkonde.

Felix Schirmann promoveerde op 9 oktober 2014 bij prof. dr. G.C.G. (Trudy) Dehue aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, afdeling Theorie en Geschiedenis van de Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn begeleider was Stephan Schleim.

Uitreiking

De Studieprijzen worden uitgereikt op maandag 11 mei om 16.00 uur in de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Kloveniersburgwal 29 Amsterdam. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Meer informatie

  • Meer informatie over de Studieprijzen 2015 vindt u op de website van de Stichting Praemium Erasmianum.
  • In het promotie-overzicht op de websiste van de RUG is samenvatting te lezen van zijn proefschrift.
  • Het proefschrift The Good, the Bad, and the Brain: Theory and History of the Neuroscience of Morality is te downloaden via: http://irs.ub.rug.nl/ppn/381188116

Laatst gewijzigd:20 juni 2024 07:56
View this page in: English

Meer nieuws

  • 17 december 2024

    Autisme bij vrouwen: camoufleren eist zijn tol

    Vrouwen met autisme krijgen vaak later een diagnose dan mannen. Onderzoeker Yvonne Groen ontwikkelde samen met haar collega’s een screeningsinstrument om de diagnose te vergemakkelijken.

  • 26 november 2024

    De angst om te eten

    Renate Neimeijer doet onderzoek naar eetstoornissen bij kinderen en jongeren. Haar lopende onderzoek richt zich op de vermijdende en restrictieve voedselinname stoornis ARFID.

  • 05 november 2024

    Hebben ouders invloed op de roze of grijze bril van hun kinderen?

    Hoe ontstaat een positieve blik eigenlijk? In hoeverre is opvoeding hierbij van belang? En welke rol speelt optimisme eigenlijk in het dagelijks leven van ouders en kinderen? Charlotte Vrijen probeert een antwoord te vinden op deze vragen. Ze doet...