Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Blended working, niet voor iedereen geschikt

05 augustus 2014
Blended working
Blended working

In het onlangs verschenen artikel ‘Blended Working: For whom it may (not) work’ introduceren de Groningse organisatiepsychologen Nico van Yperen, Eric Rietzschel en Kiki De Jonge de term ‘Blended Working’ voor de moderne manier van werken waarbij flexibiliteit en traditioneel kantoorwerk worden gecombineerd. Een vaste werkplek met vast kantoortijden is minder noodzakelijk nu moderne technologie werknemers de vrijheid geeft om flexibeler te werken.

Van Yperen en zijn collega’s stellen zich in het artikel de vraag of blended working, een afgeleide van termen Blended Learning en Blended Care, geschikt is voor alle werknemers. Welke mensen kunnen goed omgaan met zelfsturing en flexibiliteit? De auteurs concluderen dat blended working vooral werkt voor werknemers die een sterke behoefte hebben aan autonomie , zeggenschap en beslissingsbevoegdheid, een zwakke behoefte hebben aan structuur , regels en regelmaat en tenslotte ook een zwakke behoefte aan affiliatie en mensen om zich heen. Blended Working is dus niet voor iedereen de meest geschikte manier van werken. Voor de effectiviteit van de werknemer is het belangrijk dat organisaties de manier van werken afstemmen op het psychologische profiel van de individuele werknemer.

Het artikel van Nico van Yperen, Eric Rietschel en Kiki De Jonge is verschenen in gerenommeerde tijdschrift PLoS ONE.

Van Yperen, N.W., Rietzschel, E.F., & De Jonge, K.M.M. (2014). Blended Working: For whom it may (not) work. PLoS ONE, 9(7) : e102921.

Laatst gewijzigd:20 juni 2024 07:56

Meer nieuws

  • 17 december 2024

    Autisme bij vrouwen: camoufleren eist zijn tol

    Vrouwen met autisme krijgen vaak later een diagnose dan mannen. Onderzoeker Yvonne Groen ontwikkelde samen met haar collega’s een screeningsinstrument om de diagnose te vergemakkelijken.

  • 26 november 2024

    De angst om te eten

    Renate Neimeijer doet onderzoek naar eetstoornissen bij kinderen en jongeren. Haar lopende onderzoek richt zich op de vermijdende en restrictieve voedselinname stoornis ARFID.

  • 05 november 2024

    Hebben ouders invloed op de roze of grijze bril van hun kinderen?

    Hoe ontstaat een positieve blik eigenlijk? In hoeverre is opvoeding hierbij van belang? En welke rol speelt optimisme eigenlijk in het dagelijks leven van ouders en kinderen? Charlotte Vrijen probeert een antwoord te vinden op deze vragen. Ze doet...