Blaauw-publiekslezing door Daniela Calzetti: The Universe from Space (maandag 14 oktober)
Ieder jaar organiseert het Kapteyn Instituut de Blaauw lezing. Dit is een lezing voor een algemeen publiek die verzorgd wordt door een internationaal bekende astronoom. Ondanks dat de lezing in het Engels wordt gegeven, is het niveau zodanig dat ook de geïnteresseerde leek het kan volgen. Dit jaar wordt de Blaauw lezing op maandag 14 oktober gegeven door Prof. Daniela Calzetti, een vooraanstaand astrophysicus aan de Universiteit van Massachussets, Amerika.
De publiekslezing vindt plaats in de Senaatskamer van het Academiegebouw en duurt van 20.00-22.00 uur. U bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig.
Daniela Calzetti
Professor Calzetti is a world-expert on star formation in galaxies, especially on observations of the dust that reveals the presence of stellar nurseries. Most famously, she provided a fundamental description of the global dust properties in distant galaxies. Professor Calzetti has been a leading member of many of the most important mutli-wavelength observational surveys of star formation in the local Universe, using the Spitzer and Hubble Space Telescopes, including the SINGS and KINGFISH surveys. The title of her 2013 Blaauw Lecture is "The Universe from Space".
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 02:14 |
Meer nieuws
-
07 april 2025
Plastic recycling: hoe kun je de koolstofatomen opnieuw gebruiken?
Wetenschappers van de RUG werken aan nieuwe manieren om plastic afval te recyclen en er nieuwe, hoogwaardige producten van te maken.
-
07 april 2025
Gratama Jubileumgift voor Marleen Kamperman en Marijke Leliveld
Prof. dr. Marleen Kamperman en Marijke Leliveld hebben EUR 100.000 ontvangen van de Gratama Stichting voor hun onderzoeksproject gericht op het produceren van biologisch textiel voor duurzame mode.
-
03 april 2025
IMChip en MimeCure in top 10 nationale Academische Startup Competitie
De startups IMChip van prof. dr. Tamalika Banerjee en MimeCure van prof. dr. Erik Frijlink en dr. Luke van der Koog zijn doorgedrongen tot de top 10 van de nationale Academische Startup Competitie.