Saskia Peters benoemd tot hoogleraar arbeidsrecht
Saskia Susanna Margaretha Peters is met ingang van 1 september 2013 benoemd tot hoogleraar arbeidsrecht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Saskia Peters (Amsterdam, 1972) studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze in 1996 afstudeerde. In 1997 werd ze docent sociaal recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar ze begon met haar promotieonderzoek. Tussen 2001 en 2005 was ze tevens werkzaam als juridisch medewerker en advocaat bij AKD te Eindhoven en Amsterdam.
In 2006 promoveerde Saskia Peters aan de Radboud Universiteit Nijmegen op het proefschrift ‘Verdund sociaal recht. Onderscheid naar ondernemingsomvang bij medezeggenschap, ziekte en ontslag’. Sinds 2009 was zij universitair hoofddocent arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en coördinator van de master arbeidsrecht van de UvA.
Saskia Peters is lid van het curatorium van de PALA. Zij is o.a. redactielid van Tijdschrift Recht en Arbeid (TRA) en de losbladige Arbeidsovereenkomst, en annotator voor de JAR en AR-Updates. Verder is zij lid van het bestuur en de opleidingscommissie van het Levenbachinstituut.
Meer informatie: www.rug.nl/staff/s.s.m.peters
Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Rechtsgeleerdheid.
Laatst gewijzigd: | 19 januari 2024 13:12 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Liekuut | Alette Smeulers: ‘Schending van mensenrechten gaat óók over ons’
'Mensenrechten zijn niet politiek, maar we maken wel op politieke basis de keuze om ons wel of niet uit te spreken: wél tegen Rusland, niet tegen Israël.’ Dat is gevaarlijk, zegt Alette Smeulers, hoogleraar internationale misdrijven. ‘Als we toestaan...
-
18 november 2024
Groter dan femicide alleen - de rol van gender in geweld
In de media en in de politiek is er steeds meer aandacht voor femicide. Zo is er een wetsvoorstel om psychisch geweld strafbaar te stellen. Martina Althoff, universitair hoofddocent Criminologie, juicht dat toe, maar is tegelijkertijd ook kritisch....
-
17 september 2024
Auto's zonder bestuurder: wie is er aansprakelijk als het misgaat?
Zelfrijdende auto’s worden de komende jaren mogelijk steeds meer onderdeel van het straatbeeld. Maar wie is er aansprakelijk als het fout gaat?