Studenten Ruimtelijke Wetenschappen winnen scriptieprijs
Studenten van de master vastgoedkunde van de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen hebben de eerste, tweede én derde prijs van de WoON-scriptieprijs in de wacht gesleept. Deze prijs voor de beste masterscriptie over wonen, bouwen of integratie is een initiatief van het directoraat Wonen, Bouwen en Integratie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De prijs werd op 23 januari voor het eerst uitgereikt.

De WoON-scriptieprijzen zijn gewonnen door:
- Erik Martens - Energieprestatie en beleggingswaarde. De meerwaarde van energiezuinige huurwoningen voor beleggers.
- Frank Verwoerd - Aanpak van scheefwonen. De mogelijke effecten op de doorstroming door het wetsvoorstel 33129: "Huurverhoging op grond van inkomen".
- Mark de With - De Loan-to-income en Loan-to-value ratio’s van de Nederlandse hypotheekmarkt nader verklaard. "Een profielschets van de koopwoningbezitters die (te)veel geleend hebben."
De eerste prijs is een geldbedrag van 2500 euro. De studenten op de tweede en derde plek ontvangen een bedrag van respectievelijk 1000 en 500 euro.
De nieuwe jaarlijkse WoON-scriptieprijs stimuleert het gebruik van de gegevens uit het WoonOnderzoek Nederland (WoON) en zorgt er tevens voor dat waardevol wetenschappelijk onderzoek gemakkelijker zijn weg vindt naar beleidsmakers.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 02:15 |
Meer nieuws
-
24 maart 2025
RUG 28e in World’s Most International Universities 2025 ranglijst
De Rijksuniversiteit Groningen is door Times Higher Education gerangschikt op de 28e plek in de World’s Most International Universities 2025 ranglijst. Daarmee laat de RUG instellingen als MIT en Harvard achter zich. De 28e plek betekent een stijging...
-
05 maart 2025
Vrouwen in de wetenschap
De RUG viert Internationale Vrouwendag met een bijzondere fotoserie: Vrouwen in de wetenschap.
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. In de podcast gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden...