Innovative strategies for stabilization of therapeutic peptides in aqueous formulations
Promotie: mw. C. Avanti, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Proefschrift: Innovative strategies for stabilization of therapeutic peptides in aqueous formulations
Promotor(s): prof.dr. H.W. Frijlink
Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen
Ontwikkeling tropenbestendig medicijn tegen levensbedreigende bloeding kraamvrouw
In de tropische ontwikkelingslanden sterven jaarlijks ongeveer 150.000 moeders - waarvan 50 % in Afrika onder de Sahara - vlak na de geboorte van hun kind ten gevolge van een onstelpbare bloeding (post-partum hemorrhage, PPH). De beschikbaarheid van een geschikte vloeibare vorm van het medicijn oxytocine zou mogelijk hun dood kunnen voorkomen. Dankzij oxytocine-injecties, die worden toegediend in geval van hevige post-partumbloedingen, is in de Westerse wereld deze doodsoorzaak sterk teruggedrongen.
Het belangrijkste probleem bij vloeibare oxytocine is dat het koel bewaard moet worden. Christina Avanti ging daarom op zoek naar oxytocineformulering die warmtestabiel is. Zij ontwikkelde een formulering gebaseerd op een combinatie van zinkionen en malonaatbuffer, die helaas nog niet voldoet aan de standaardeis van veel farmacopees, zoals stabiliteit van minstens één jaar bij 40 °C of twee jaar bij 30 °C. Haar formuleringen zijn echter wel veelbelovend. Een definitieve conclusie over de geschiktheid van deze formulering kan echter pas worden getrokken na afronding van een real-time stabiliteitsstudie van twee jaar. De resultaten van dit onderzoek zullen in november 2012 beschikbaar komen.
Zolang er nog geen warmtestabiele, goedkope en veilige versie van het geneesmiddel op de markt is, is het belangrijk dat gefinancierd wordt dat: 1. Op plaatsen waar geen koelkast beschikbaar is, het opslaan van de huidige conventionele oxytocineformuleringen bij tropische omgevingsomstandigheden mogelijk is, op voorwaarde dat ze elke zes maanden worden vervangen. Of: 2. Er koelkasten op zonne-energie komen waar die op dit moment niet voorhanden zijn.
Christina Avanti (Indonesië, 1968) deed haar promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen, bij de afdeling Pharmaceutical Technology and Biopharmacy. Het werd gefinancierd door Top Institute Pharma. Inmiddels is zij teruggekeerd naar de University of Surabaya in haar geboorteland, waar zij een academic and research staff aanstelling heeft.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:01 |
Meer nieuws
-
13 november 2024
Kunnen we op deze planeet leven zonder hem te vernietigen?
Hoeveel land, water of andere hulpbronnen kost onze levensstijl precies? En hoe kunnen we dit aanpassen, zodat we binnen de grenzen blijven van wat de aarde ons kan geven?
-
13 november 2024
Emergentie-onderzoek in de kosmologie ontvangt NWA-ORC-subsidie
Emergentie in de kosmologie - Het doel van het onderzoek is oa te begrijpen hoe ruimte, tijd, zwaartekracht en het universum uit bijna niets lijken te ontstaan. Meer informatie hierover in het nieuwsbericht.
-
08 november 2024
NWO-ORC toekenningen voor FSE onderzoekers vanuit Nationale Wetenschapsagenda
Onderzoekers van de Faculty of Science and Engineering hebben twee grote NWO subsidies toegekend gekregen voor wereldwijd biodiversiteitsherstel en onderzoek naar het ontstaan van leven.