Gert-Jan Euverink hoogleraar-directeur van het groene life sciencesprogramma BioBRUG
Dr. G.J.W. Euverink is bij Technische Bedrijfskunde benoemd tot hoogleraar Producten en Processen voor Biotechnologie in de biobased economie bij het Instituut voor Technologie en Management (ITM) van de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen.
Met deze benoeming wordt Euverink hoogleraar-directeur van BioBRUG, een programma dat de groene life sciences in Noord Nederland gaat versterken middels het opbouwen van een netwerk met het regionale MKB, werkzaam op het gebied van de biobased economie. Voor onderzoeks- en haalbaarheidsvragen vanuit het MKB worden masterstudenten Technische Bedrijfskunde ingezet.
Rabobank
De Rabobank, medeoprichter van de leerstoel, is enthousiast over het BioBRUG-programma. Dirk Duijzer, directeur van het Directoraat Coöperatie & Duurzaamheid van Rabobank Nederland: ‘De voordelen van een bioBased economy zijn enorm. Het is belangrijk dat wetenschap en bedrijfsleven samenwerken om dit van de grond te krijgen. Wij zien de samenwerking met BioBRUG en prof. Euverink met vertrouwen tegemoet.’
Samenwerkingsprogramma
BioBRUG wordt mede mogelijk gemaakt door Samenwerkingsverband Noord-Nederland, Rabobank, BioMCN, Provincie Groningen en Gemeente Groningen. Het project wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling en door het Ministerie van EL&I, Pieken in de Delta.
Curriculum Vitae
Gert-Jan Euverink (1966) studeerde biologie in Groningen en promoveerde in 1995 aan de RUG op een onderzoek in de microbiële fysiologie bij prof. Lubbert Dijkhuizen. Daarna werd hij onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Koolhydraat Onderzoek – TNO (NIKO-TNO). In 1998 startte hij BioExplore, een door Mibiton, gefinancierde faciliteit voor High Throughput Screening bij de RUG. In 2004 ging hij werken als programmadirecteur van het Technologische Top Instituut Wetsus, centre of exellence for sustainable water technology, in Leeuwarden.
Noot voor de pers
Contact: prof.dr. G.J.W. Euverink, tel. 050-363 9203, e-mail: g.j.w.euverink@rug.nl
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:56 |
Meer nieuws
-
07 april 2025
Plastic recycling: hoe kun je de koolstofatomen opnieuw gebruiken?
Wetenschappers van de RUG werken aan nieuwe manieren om plastic afval te recyclen en er nieuwe, hoogwaardige producten van te maken.
-
07 april 2025
Gratama Jubileumgift voor Marleen Kamperman en Marijke Leliveld
Prof. dr. Marleen Kamperman en Marijke Leliveld hebben EUR 100.000 ontvangen van de Gratama Stichting voor hun onderzoeksproject gericht op het produceren van biologisch textiel voor duurzame mode.
-
03 april 2025
IMChip en MimeCure in top 10 nationale Academische Startup Competitie
De startups IMChip van prof. dr. Tamalika Banerjee en MimeCure van prof. dr. Erik Frijlink en dr. Luke van der Koog zijn doorgedrongen tot de top 10 van de nationale Academische Startup Competitie.