Certified geometric computation: radial basis function based isosurfaces and Morse-Smale complexes
Promotie: dhr. A. Chattopadhyay, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Proefschrift: Certified geometric computation: radial basis function based isosurfaces and Morse-Smale complexes
Promotor(s): prof.dr. G. Vegter
Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen
Gecertificeerde meetkundige berekeningen
Gecertificeerde Computationele Meetkunde is een nieuwe tak binnen de computationele wetenschappen waarbij niet alleen de numerieke nauwkeurigheid van belang is, maar ook gestreefd wordt naar de meetkundige en topologische correctheid van de uitvoer. De uitdaging is het ontwerpen van algoritmen om voor een gegeven vorm een benadering te berekenen die topologisch correct is en in meetkundige zin dichtbij de gegeven vorm ligt. Het proefschrift van Amit Chattopadhyay behandelt een belangrijke klasse van problemen binnen de computationele meetkunde en topologie.
Amit Chattopadhyay (India, 1978) studeerde wiskunde en informatica aan het Indian Institute of Technology en het Indian Statiscal Institute. Het onderzoek werd uitgevoerd bij het Johann Bernoulli Institute for Mathematics and Computer Science van de RUG en gefinancierd door NWO. Chattopadhyay gaat door in onderzoek als postdoc aan de Université catholique de Louvain (België).
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:09 |
Meer nieuws
-
17 juli 2025
Veni-beurzen voor elf RUG-onderzoekers
Aan elf onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en het UMCG is een Veni-beurs van maximaal 320.000 euro toegekend: Quentin Changeat, Wen Wu, Femke Cnossen, Stacey Copeland, Bart Danon, Gesa Kübek, Hannah Laurens, Adi Stoykova, Frank Tsiwah,...
-
14 juli 2025
ERC Proof of Concept grant voor Kottapalli en Covi
Professoren Ajay Kottapalli en Erika Covi hebben allebei een Proof of Concept grant ontvangen van de European Research Council (ERC).
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor nanomedicine onderzoek
Prof. Dr. Anna Salvati, Dr. Christoffer Åberg en Prof. Dr. Siewert-Jan Marrink ontvangen een Nationale Wetenschapsagenda financiering om met het NanoMedNL consortium levensreddende medicijnen op basis van nanotechnologie verder te ontwikkelen.