Skip to ContentSkip to Navigation
UniversiteitsmuseumOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Universiteitsmuseum
museum Plan je bezoek

Zomervakantie: Knutsel - en experimentenhoek

Vanaf:za 20-07-2024
Tot en met:zo 01-09-2024
Waar:Universiteitsmuseum Groningen, Oude Kijk in 't Jatstraat 7a

In de zomervakantie is er voor kinderen een hoop te doen in het Universiteitsmuseum! Met een spannende museumbingo zie je in de tentoonstelling Kaleidoscope tientallen vogels, skeletten van dieren, stenen en zelfs een BMW-auto. Bij Masterminds doe je een puzzelspeurtocht over wetenschap. Daarnaast bewonder je niet alleen knappe wetenschappers en hun uitvindingen, maar je kunt - nog leuker - ook zelf aan de slag! Word wetenschapper door te experimenteren, te ontdekken en te knutselen in de knutsel- en experimentenhoek.

De knutsel- en experimentenhoek is een inloopactiviteit, reserveren is niet nodig.

Openingstijden knutsel- en experimentenhoek
  • maandag t/m vrijdag: 10:00-15:30 uur
  • zaterdag: 11:00-15:30 uur
  • zondag 12:00-15:30 uur
Tarieven
  • Reguliere museumtarieven.
  • Kinderen t/m 18 jaar gratis entree, onder begeleiding van een volwassene.
  • Stadjerspas, Museumkaart, medewerkers en studenten RUG/UMCG gratis entree.
decoratieve afbeelding
Experimenteren, ontdekken en knutselen

In onze jonge-uitvinders-knutselhoek mag je zelf een papieren glas-in-lood beestje knutselen, een origami vouwen of echte experimenten uitvoeren. Maak bijvoorbeeld een optische illusie net als psycholoog Gerard Heymans, of doe Johann Bernoulli na en experimenteer met luchtdruk! Ook staat er in deze vakantie een spannende plasmabol waarbij je prachtige bliksemflitsen ziet ontstaan na aanraking met je vingers.

decoratieve afbeelding
Badzout maken

In de experimentenhoek kun je badzout komen maken, met mooie kleurtjes en een lekker geurtje. Heerlijk voor een warm bad thuis. Het badzout maak je natuurlijk in een labjas als echte professor!

Menselijk lichaam

Hoe ziet het menselijk lichaam eruit? Waar zitten eigenlijk onze lever en longen? Doe een anatomiecursus voor beginners om hierachter te komen! Zet het lichaam zelf in elkaar en leer wat voor functies onze organen precies hebben.

decoratieve afbeelding
Microscopenhoek: de natuur in het klein

Ten slotte is er een microscoop waarbij je onder begeleiding bijzondere preparaten kunt bekijken, van onder andere libelles, plantjes, hout en diverse beestjes. Onder de microscoop worden de kleinste details zichtbaar! Zo leer je veel over de natuur. Daarnaast liggen er diverse schedels. Zie jij het verschil tussen een hond en een kat?

decoratieve afbeelding