Hoe verhouden religie, conflict en vrede zich tot elkaar? Hoe kan antropologisch onderzoek leiden tot een beter begrip van andere leefwerelden? En hoe ver gaat tolerantie in een samenleving?
Religie doet ertoe in de maatschappij: 85% van de wereldbevolking identificeert zichzelf als religieus. Religies spelen een belangrijke rol in relatie tot nationale en internationale politieke, culturele en maatschappelijke vraagstukken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan klimaatverandering, radicalisering, seksuele gezondheid en welzijn, zingeving, migratie, integratie, erfgoed, oorlogen, conflicten en vredesopbouw, en discussies over (religieuze) diversiteit en identiteit.
Experts op het gebied van religie zijn daarom nodig in een wereld waarin religie niet weg te denken is uit het dagelijks leven.Daag jezelf uit en bestudeer met ons de religiefactor in cultuur en maatschappij.
Als je geen bacheloropleiding hebt op het gebied van de Geesteswetenschappen, Letteren of Maatschappij- en Gedragswetenschappen, zul je waarschijnlijk eerst een premasterprogramma moeten volgen van 60 ECTS. Hieronder staat het gehele premasterprogramma voor de Engelstalige mastertracks. Er zijn verplichte vakken en keuzevakken. Tussen haakjes staat de afkorting van de mastertrack waarvoor dit specifieke keuzevak verplicht is.
1e semester (30 ECTS)
RCG =
Religion,
Conflict and Globalization
RP =
Religion
and Pluralism, Ancient and Modern
HR =
Heritage
and Religion
Ook voor de Nederlandstalige mastertrack Geestelijke Verzorging geldt normaal gesproken een premasterprogramma. Daarover - en over de uitzonderingen - lees je meer op deze pagina.
Voor de premaster betaal je geen collegegeld, maar een vergoeding op basis van het aantal te behalen ECTS per jaar.
Als je geïnteresseerd bent in een masteropleiding op het gebied van religie, vind je onze andere opleidingen misschien ook interessant: