Universiteitsbibliotheek Hulp Pure support FAQ Pure RUG research portal

FAQ Sustainable Developments Goals (SDG's)

• Hoe verwijder ik een SDG-label van mijn publicatie?

Het toekennen van de SDG-labels gebeurt automatisch. Het kan voorkomen dat een onjuist label bij je publicatie is geplaatst. Je kunt dit zelf aanpassen:

• Login op Pure
    • Open het Pure-record
    • Scroll naar beneden naar de sectie 'Sustainable Development Goals'
    • Klik op het minteken (-) naast het specifieke SDG-label
    • Klik op de knop 'Save'

handmatig-aangepaste-sds-keywords

• Hoe voeg ik een SDG-label aan mijn publicatie toe?

• Login op Pure
    • Open het Pure record van een publicatie
    • Scroll naar beneden naar de sectie 'Sustainable Development Goals'
    • Klik op de knop ‘Add Sustainable Development Goals’
    • Selecteer het juiste SDG-label (je kunt meer dan één SDG-label toevoegen)
    • Met de pijltjestoetsen kan de volgorde van de SDG-labels gewijzigd worden.
    • Klik op de knop 'Save'

Voor projecten, persoonlijke of organisatieprofielen wordt de research portal-pagina binnen een paar minuten na het opslaan van het record bijgewerkt.

• Hoe zorg ik ervoor dat de automatisch toegekende labels correct zijn?

De SDG-labels worden toegekend op basis van de full-text en een Engelstalige samenvatting (indien aanwezig). Het invullen van bijvoorbeeld de research interests in Pure heeft hier geen invloed op. Indien onjuiste labels zijn toegekend, kun je deze zelf wijzigen of verwijderen.

Wil je zien op basis van welke termen de labels worden toegekend, download dan de SDG Descriptions

• Hoe kan ik met een Engelstalig abstract een SDG-label toevoegen aan mijn research output?

Door aan een publicatie een Engelstalig abstract toe te voegen, help je Pure SDG-labels aan je onderzoek te koppelen. Als je in het abstract de termen gebruikt die matchen met Sustainable Development Goals kan het systeem deze beter herkennen en een juiste koppeling maken.

Bij Nederlandse en andere niet-Engelse abstracts worden in elk geval geen SDG-labels aan de publicatie toegevoegd.

• Login op Pure
    • Open het Pure record van een publicatie
    • Klik linksboven, onder het ID-nummer, op het Engelse vlaggetje.
    • Scroll vervolgens naar beneden naar de sectie 'Abstract'
    • Voeg in het veld met een een Engels vlaggetje het Engels abstract toe
    • Klik op de knop 'Save'