Skip to ContentSkip to Navigation
Letteren LoungeOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen
Letteren Lounge
Letteren Lounge

US Elections: Beyond the Headlines

Wanneer:do 17-10-2024 20:00 - 21:30
Waar:Academiegebouw (Senaatskamer), Broerstraat 5, Groningen

Je kunt er niet omheen: de Amerikaanse verkiezingen. In deze lezing vertellen stafleden van het programma American Studies je graag meer over belangrijke thema's, zoals de grens tussen de VS en Mexico, studentenprotesten en autoritarisme in de Amerikaanse politiek. Maarten Zwiers, Tim Jelfs, Kathryn Roberts, Anne Martinez, Mark Thompson en Jelte Olthof werpen een interdisciplinair licht op onderwerpen die relevant zijn voor de verkiezingen van dit jaar, met inzichten vanuit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Na afloop van de lezing gaan de sprekers graag in gesprek tijdens een Q&A. Hoofdthema's zijn:

  • Grensimmigratie – Wat gebeurt er aan de grens tussen de VS en Mexico en waarom is dit zo cruciaal voor de Amerikaanse verkiezingen?
  • Studentenprotesten en de Uncommitted Movement – Hoe beïnvloeden studentenbewegingen het politieke discours in de VS en welke rol spelen ze in het bredere politieke landschap?
  • De autoritaire kenmerken van Trump – Wat betekent dit voor de Amerikaanse democratie?

De lezing wordt in het Engels gehouden en de toegang is gratis. Dit evenement is tot stand gekomen in samenwerking met de afdeling American Studies en SIB Groningen. Daarnaast maakt de lezing deel uit van de Election Spotlight Series van de Democracy and Governance theme group bij de Rudolf Agricola School.

decoratieve afbeelding
decoratieve afbeelding
View this page in: English
Social Medialinkedin youtube