Merel Keijzer benoemd tot Hoogleraar English Linguistics & English as a Second Language
Merel Keijzer is per 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar English Linguistics & English as a Second Language aan de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen.
Merel Keijzer doet onderzoek naar tweede taalverwerving en tweetaligheid door het leven heen, en heeft daarbij een bijzondere interesse voor meertaligheid en veroudering. Wat is de beste manier (voor ouderen) om Engels te leren en kan het leren van Engels een positief effect op (mentale) gezondheid hebben? In haar positie als hoogleraar zal zij zich bezig houden met het ontwikkelen van onderwijs op het gebied van Engelse taalkunde en Engelse taalontwikkeling, maar ook met het doen van onderzoek naar bestaande Engelse taalmethodes, van basisschool tot tweetalig middelbaar onderwijs en taalonderwijs aan ouderen, en de cognitieve effecten ervan.
Het onderzoek van Merel Keijzer wordt ingebed bij het Center for Language and Cognition Groningen (CLCG), om precies te zijn binnen de onderzoeksgroep Neurolinguistics and Language Development. Daarnaast is zij onder meer betrokken bij het activiteiten van het onderzoeksinstituut Behavioural and Cognitive Neurosciences (BCN) en de Landelijke Onderzoekschool Taalwetenschap (LOT).
Meer informatie
Laatst gewijzigd: | 17 maart 2020 15:49 |
Meer nieuws
-
19 december 2024
Konstantin Mierau nieuwe vice-decaan Faculteit der Letteren
Het College van Bestuur van de RuG heeft dr. Konstantin Mierau per 1 januari 2025 benoemd tot vice-decaan van de Faculteit der Letteren. Decaan Thony Visser en PH-Middelen Sander van den Bos zijn verheugd met de benoeming en kijken uit naar de...
-
10 december 2024
Joëlle Douma wint schrijfwedstrijd Stijlvoltreffer 2024
Op maandag 9 december won Joëlle Douma (5 vwo) van het Gomarus College in Groningen de schrijfwedstrijd Stijlvoltreffer 2024 met haar verhaal ‘Ik haat Hanna’
-
10 december 2024
De tijd zal het leren: wat jaarringen ons vertellen over het verleden
DNA-analyse van eeuwenoude botten, tanden of planten kunnen familierelaties, populatiebewegingen en domesticeringsmethoden onthullen. Pınar Erdil vertelt er meer over.