Webscan Engelstalige informatie
Het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen lanceert per direct een snelle scanservice voor de kwaliteit van Engelstalige informatie op websites van bedrijven en organisaties. De eerste vijf bedrijven die zich melden krijgen een gratis oordeel over de kwaliteit van hun Engelstalige informatie op het net. De actie van het Talencentrum is een reactie op recente kritische uitlatingen van de Deense fietsgoeroe Mikael Andersen in het Dagblad van het Noorden.
Bij de voorbereiding van zijn tocht naar Groningen had Andersen zich gestoord aan de treurige kwaliteit van de Engelse taal voor bezoekers van websites. Daaronder waren prominente websites van de gemeente en provinciale marketing. De Deense fietspromotor spreekt van ‘horrible’ digitale uithangborden, vaak met lachwekkende taal- en grammaticafouten. ‘Of die kritiek altijd terecht is, is de vraag,’, zegt Julia Harvey, hoofd van de Vertaal- en Correctiedienst van het Talencentrum. De volbloed Ierse en gepromoveerd wetenschapper is native speaker van het British English.
‘We zien ook veel prima info op het web. Wel is onze ervaring dat menige organisatie ‘vertaald Nederlands’ wel goed genoeg vindt, terwijl de ervaren international in de webtekst nog veel ‘Dunglish’ (Dutch-English) of steenkolenengels bespeurt.’ Bij buitenstaanders wekt dit een amateuristische indruk, terwijl de site-eigenaar zich niet bewust is van de negatieve uitstraling.' De Vertaal- en Correctiedienst van het Talencentrum werkt met een team van native speakers en ervaren vertalers in verschillende talencombinaties, elk met hun eigen expertisegebied. Met de webscanactie stelt het Talencentrum haar expertise graag beschikbaar aan ondernemers en instellingen in het Noorden.
Meer informatie en aanmelding voor de scanservice
Universitaire Vertaal- en Correctiedienst van het Talencentrum RUG, 050 – 363 59 23, vertaal@rug.nlLaatst gewijzigd: | 03 januari 2019 15:59 |
Meer nieuws
-
16 december 2024
Jouke de Vries: ‘De universiteit zal wendbaar moeten zijn’
Aan het einde van 2024 blikt collegevoorzitter Jouke de Vries terug op het afgelopen jaar. Daarbij gaat hij in op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten en kijkt hij vooruit naar de toekomst van de universiteit in financieel moeilijke tijden.
-
10 juni 2024
Om een wolkenkrabber heen zwermen
In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...