Skip to ContentSkip to Navigation

Onderzoeksteam

.
Van links naar rechts: Maria Wiertsema, Rozemarijn van der Ploeg, Tina Kretschmer, Charlotte Vrijen, Hidde Ozinga en Nynke Douma.
.

Tina Kretschmer

Hoofdonderzoeker

Wat zijn je werkzaamheden binnen het project? Het grootste deel van mijn tijd besteed ik aan het managen van het project, dat wil zeggen, de verschillende onderdelen van het project met het team bespreken en er voor zorgen dat alles gaat zoals gepland. Ik was de afgelopen tijd vooral heel druk met het regelen van ethiek aanvragen, het opzetten van het datamanagementplan en het opstarten van de datacollectie. Ik kijk er in het komende jaar naar uit om meer tijd te besteden aan data analyse en schrijven, naast het mentoren van en bespreken van plannen met teamleden en andere medewerkers.

Wat maakt je enthousiast over dit project? Alles! (behalve misschien sommige administratieve taken), maar vooral de mogelijkheid om verschillende aspecten van relaties die jongeren met leeftijdsgenoten hebben te onderzoeken, en de kans om meerdere van mijn interesses te verenigen in een project.

Wat is je favoriete plaats waar je hebt gewerkt of gestudeerd? Ik ben gepromoveerd in Brighton en heb twee jaar in Londen gewerkt. Ik mis beide steden, maar weet niet zeker of ik mijn huis en tuin in het noorden van de provincie Groningen in zou willen ruilen om terug te gaan.

.

Charlotte Vrijen

Postdoctoraal Onderzoeker

Wat zijn je werkzaamheden binnen het project? Ik onderzoek in hoeverre sociale ervaringen in de adolescentie (bijvoorbeeld pesten, gepest worden, vriendschappen) worden overgedragen van ouders op kinderen. Hierbij kijk ik met name naar genetische en epigenetische mechanismen, dus of ouders hun sociale ervaringen aan hun kinderen doorgeven door overdracht van DNA of door overdracht van door de omgeving veroorzaakte veranderingen in de uitdrukking van genen.

Wat maakt je enthousiast over dit project? Werken in een geweldig team op een innovatief onderwerp met volop mogelijkheden om nieuwe dingen te leren.

Wat is je favoriete plaats waar je hebt gewerkt of gestudeerd? Ik kijk ernaar uit om naar Montreal te gaan om epigenetische analyses te leren.

.

Rozemarijn van der Ploeg

Adviserend Onderzoekslid

Wat zijn je werkzaamheden binnen het project? Meedenken over en meewerken aan onderzoek naar peer relaties.

Wat maakt je enthousiast over dit project? De enorme hoeveelheid mogelijkheden om meer inzicht te krijgen in hoe peers met elkaar omgaan en waarom ze dat op die manier doen.

Wat is je favoriete plaats waar je hebt gewerkt of gestudeerd? Voor nu Groningen (natuurlijk!), voor ooit Canada.

.

Nynke Douma

Honours College stagiair

Wat zijn je werkzaamheden binnen het project? Ik draag bij aan en ondersteun bij verschillende werkzaamheden binnen het project, en beheer de webpage. Verder werk ik ook nog aan mijn eigen literatuuronderzoek binnen het project.

Wat maakt je enthousiast over dit project? Wat me enthousiast maakt over dit project is ten eerste het team en de manier waarop er wordt gewerkt - het is ontzettend interessant om op de hoogte te zijn en blijven van waar iedereen mee bezig is. Verder vind ik meerdere aspecten van het onderwerp interessant - bijvoorbeeld pesten en 'hostile attribution bias', maar ook de vraag hoe en in hoeverre ouders hun eigen ervaringen overdragen aan hun kinderen.

Wat is je favoriete plaats waar je hebt gewerkt of gestudeerd? Tot nu toe heb ik alleen aan de Rijksuniversiteit Groningen gestudeerd, en het bevalt me hier eigenlijk goed, maar ik zou graag ooit in Parijs willen studeren.

.

Michelle Spix

Research Master student

Wat zijn je werkzaamheden binnen het project? Tot nu toe heb ik vooral rondgekeken om een eerste indruk te krijgen van de manier waarop het project werkt en om te leren over de verschillende deelonderwerpen en onderzoekslijnen. In de toekomst zal ik waarschijnlijk helpen bij het coderen van interacties tussen ouders en kinderen en een literatuuroverzicht om het kwalitatieve deel van het project voor te bereiden.

Wat maakt je enthousiast over dit project? Wat ik echt leuk vind aan het project, is dat het rekening houdt met verschillende niveaus van uitleg bij het bekijken van de ontwikkeling van interpersoonlijk gedrag. Ik denk dat het gebruik van longitudinale data een kans biedt om genetische, ecologische en epigenetische invloeden beter te ontwarren, die anders nauwelijks te bereiken zijn. Bovendien hou ik van de rijkdom van verschillende deelvragen die kunnen worden gesteld in het proces van het grotere project en dat er zoveel verschillende methoden worden gebruikt en gecombineerd.

Wat is je favoriete plaats waar je hebt gestudeerd of gewerkt, of, waar zou je graag willen werken of studeren? Tot nu toe heb ik alleen in Groningen gestudeerd, dus dit is een moeilijke vraag. Maar over het algemeen kon ik me voorstellen dat ik in mijn latere werk in Nederland zou blijven.

CAPE Alumni:

Maria Wiertsema: Onderzoeksassistent (maart 2018 - maart 2019)

Laatst gewijzigd:20 juni 2024 08:04
View this page in: English