Veni voor Laura Bringmann
Laura Bringmann ontvangt een VENI-subsidie voor haar project Netwerken veranderen:
Nieuwe modellen om veranderingen in psychische stoornissen te detecteren
Om te begrijpen hoe mensen in en uit een depressie komen is het belangrijk om netwerken van symptomen te bestuderen. Bestaande netwerkmodellen zijn statisch en veranderen niet na verloop van tijd, terwijl de netwerken van symptomen dat wél doen. Bringmann ontwikkelt in dit onderzoek een netwerkmodel dat wel kan veranderen.
Bringmann is een van de 13 onderzoekers die een Veni-subsidie krijgen. Veni-subsidies zijn bestemd voor pas gepromoveerde wetenschappers met een opvallend en origineel talent voor vernieuwend onderzoek. De subsidie van maximaal 250.000 euro biedt de tien vrouwelijke en drie mannelijke jonge onderzoekers de mogelijkheid om gedurende drie jaar hun eigen ideeën verder te ontwikkelen.
Laatst gewijzigd: | 20 juni 2024 07:56 |
Meer nieuws
-
05 november 2024
Hebben ouders invloed op de roze of grijze bril van hun kinderen?
Hoe ontstaat een positieve blik eigenlijk? In hoeverre is opvoeding hierbij van belang? En welke rol speelt optimisme eigenlijk in het dagelijks leven van ouders en kinderen? Charlotte Vrijen probeert een antwoord te vinden op deze vragen. Ze doet...
-
10 september 2024
Steeds weer de verkeerde
Julie Karsten onderzoekt hoe ervaringen met seksueel grensoverschrijdend gedrag de online partnerkeuze van jongeren beïnvloeden. Ze richt zich vooral op de vraag of mensen die eerder ‘dader’ of ‘slachtoffer’ zijn geweest elkaar opzoeken. Door deze...
-
09 september 2024
Mensen met psychose vaak slachtoffer van geweld
Mensen met een psychose worden veel vaker slachtoffer van geweld en criminaliteit dan de algemene bevolking. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Bertine de Vries, dat zij op 19 september verdedigt aan de Rijksuniversiteit Groningen.