NWO Open Technology financiering voor verbeteren kwaliteit 3D printtechnologie
Voor onderzoek naar een veiligere toepassing van metalen in 3D printtechnologie ontvangt dr. Liangliang Cheng van het Engineering and Technology Institute Groningen een subsidie van EUR 950.000 vanuit het NWO Open Technologieprogramma. Industriële partners nemen hiervan ruim EUR 100.000 voor hun rekening.
Mede-aanvrager van het door de Rijksuniversiteit Groningen gecoördineerde project is de Technische Universiteit Delft. Internationale partner is Queen Mary University of London.
Innovatieve oplossing
De onderzoekers gaan een geavanceerde vibrerende Non-Destructive Testing (NDT) methodologie ontwikkelen voor kwaliteitsborging van metalen in 3D-printingtechnologie, ook wel additive manufacturing genoemd (AM). Hiermee bieden ze een fundamentele en industrieel toepasbare oplossing voor autonome inspectie en kwalificatie van metalen AM-onderdelen in een industriële procesketen. Deze innovatieve oplossing wordt gebaseerd op een nieuwe aanpak die datagestuurde modellen, analyse van modelfrequentie en verklaarbare kunstmatige intelligentie (AI) integreert.
Optimaliseren voordelen 3D-printingtechnologie
3D-printingtechnologie transformeert fundamenteel de productieprocessen in diverse industrieën. Echter, het waarborgen van de kwaliteit van 3D onderdelen is nog een uitdaging. Het doel van de onderzoekers is om een veiligere toepassing van metalen in 3D-printingtechnologie te realiseren en daarmee de voordelen van 3D-printingtechnologie te optimaliseren.
Open Technologieprogramma
Het Open Technologieprogramma van NWO biedt financiering voor toepassingsgericht technisch-wetenschappelijk onderzoek. Wetenschappers uit alle disciplines kunnen voorstellen indienen en verschillende bedrijven en partners kunnen deelnemen aan een project door een financiële of materiële bijdrage te leveren. Het hele jaar door onderzoeksaanvragen worden ingediend. Deze ronde hebben in totaal zeven onderzoeksprojecten financiering ontvangen.
Laatst gewijzigd: | 09 juli 2024 16:33 |
Meer nieuws
-
19 december 2024
NWO ENW-XL-miljoenenbeurzen voor onderzoeksprojecten RUG
Vier onderzoekers van de Faculty of Science and Engineering (RUG) ontvangen NWO beurzen van 3 miljoen euro voor hun onderzoeksprojecten.
-
19 december 2024
Jacquelien Scherpen geëerd met Hendrik W. Bode Lecture Prize 2025
Vanwege haar verdiensten voor de wetenschappelijke ontwikkelingen van regelsystemen en -techniek heeft Rector Magnificus Jacquelien Scherpen de 2025 Hendrik W. Bode Lecture prijs ontvangen van de IEEE Control Systems Society (CSS).
-
18 december 2024
Hoe gebruik je machine learning als er weinig gegevens zijn?
Kerstin Bunte, hoogleraar machine learning, is een specialist in het werken met beperkte gegevens. Ze zwemt tegen de stroom in door niet alleen om meer te vragen.