Koninklijke onderscheiding voor Erik Frijlink
Professor Henderik Willem Frijlink is vrijdag 26 april op voordracht van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) koninklijk onderscheiden. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij ontving de bijbehorende onderscheiding uit handen van Marcel Thijssen, burgemeester van Tynaarlo.

Bevlogen hoogleraar Frijlink gedecoreerd
Erik Frijlink (Meppel, 1960) is hoogleraar Farmaceutische Technologie en Biofarmacie en voorzitter van de gelijknamige onderzoeksgroep aan de Faculteit Science & Engineering van de RUG. Na zes jaar te hebben gewerkt in de farmaceutische industrie is hij 25 jaar geleden begonnen als hoogleraar Farmaceutische Technologie en Biofarmacie.
Samen met zijn gelijknamige onderzoeksgroep is hij erin geslaagd uiterst succesvolle onderzoeksprojecten op zowel academisch als industrieel gebied op te zetten. Zo maken wereldwijd honderdduizenden patiënten dankbaar gebruik van de toepassingen die zijn voortgekomen uit zijn onderzoek naar poedertechnologie, biofarmaceutica en doseringsvormen.
Collega’s in binnen- en buitenland roemen zijn bevlogenheid, warme persoonlijkheid en collegiale opstelling, terwijl studenten met plezier terugdenken aan zijn enthousiaste, wervelende colleges. Hij staat bovendien bekend als academische vernieuwer en wordt beschouwd als hét voorbeeld van een wetenschappelijke ondernemer.
Laatst gewijzigd: | 01 augustus 2024 15:30 |
Meer nieuws
-
03 april 2025
IMChip en MimeCure in top 10 nationale Academische Startup Competitie
De startups IMChip van prof. dr. Tamalika Banerjee en MimeCure van prof. dr. Erik Frijlink en dr. Luke van der Koog zijn doorgedrongen tot de top 10 van de nationale Academische Startup Competitie.
-
01 april 2025
Nieuw kiesstelsel NSC kan ongewenste gevolgen hebben
Het nieuwe kiesstelsel, voorgesteld door minister Uitermark (NSC), kan mogelijk het fundamentele principe van evenredige vertegenwoordiging ondermijnen. Dat stelt hoogleraar Davide Grossi van de Rijksuniversiteit Groningen.
-
01 april 2025
‘Diversiteit maakt wetenschap beter’
Hannah Dugdale doet niet alleen biologisch onderzoek naar veroudering, ze brengt ook in kaart hoe het is gesteld met de diversiteit in de wetenschap. Voor dat laatste kreeg ze eind 2024 een van de twee jaarlijkse Athena Awards toegekend, een...