Prof. dr. Hildner ontvangt ENW-KLEIN-subsidie
Prof. dr. Richard Hildner ( ZIAM ) heeft een ENW-KLEIN-subsidie ontvangen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) ter waarde van 339.000 euro. De subsidie is voor zijn project ‘Charge-transfer states in low-bandgap donor-acceptor copolymers – A fresh single-molecule perspective’.
Het duurzaam opwekken van energie en het efficiënte gebruik ervan is een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van deze tijd. Organische functionele moleculen vormen de basis van nieuwe systemen die hierbij kunnen helpen, bijvoorbeeld in organische fotovoltaïsche cellen om elektriciteit te produceren uit zonlicht of in organische thermo-elektrische generatoren om energie terug te winnen uit afvalwarmte. Hildner wil de elektronische en optische eigenschappen bestuderen van de nieuwste generatie organische moleculen, de zogenaamde geconjugeerde donor-acceptor copolymeren. Hij zal spektroskopie aan één molecuul gebruiken om één copolymeerketen per keer te onderzoeken en om deze moleculen op de kleinst mogelijke schaal te begrijpen.
ENW-KLEIN
De ENW-KLEIN-subsidie biedt onderzoekers de mogelijkheid om wetenschappelijke innovaties tot stand te brengen die de basis kunnen vormen voor onderzoeksthema's van de toekomst.
Laatst gewijzigd: | 06 april 2021 15:43 |
Meer nieuws
-
08 november 2024
Twee toekenningen van 6,7 miljoen voor FSE onderzoekers vanuit Nationale Wetenschapsagenda
Onderzoekers van de Faculty of Science and Engineering hebben twee grote NWO subsidies toegekend gekregen voor wereldwijd biodiversiteitsherstel en onderzoek naar het ontstaan van leven.
-
05 november 2024
ERC Synergy subsidie van vijf miljoen voor synthetisch celonderzoek
Professor Bert Poolman ontvangt samen met prof. Petra Schwille een ERC Synergy subsidie van vijf miljoen euro voor synthetisch celonderzoek.
-
28 oktober 2024
CogniGron: Een revolutie in toekomstbestendig computergebruik
In dit eerste artikel van de tweedelige CogniGron-serie vertellen Beatriz Noheda, Niels Taatgen en Erika Covi over het menselijk brein als bron van inspiratie bij het ontwikkelen van nog slimmere apparaten.